Urška Lahajnar Ubajiogu
Kandidatka za županjo
občine Cerkno
Urska_Lahajnar_Ubajiogu_GS_corr_003_1920x1920_2

Po poklicu sem profesorica nemškega in angleškega jezika ter diplomirana ekonomistka. Poleg osnovne zaposlitve na Osnovni šoli Spodnja Idrija, kjer poučujem angleščino in nemščino, se honorarno ukvarjam tudi s prevajanjem in turističnim vodenjem. Tudi sicer se zlepa ne ustrašim nobenega izziva in se lotevam raznovrstnih del, v prostem času pa rada vrtnarim, zaidem v hribe, kolesarim, pletem ali kvačkam. 

V tem mandatu sem bila angažirana občinska svetnica, predsedovala sem odboru za javne finance, proračun in investicije, bila sem tudi članica odbora za družbene in društvene dejavnosti. 

Menim, da s svojim znanjem, izkušnjami, energijo in odločnostjo v vlogi županje Občine Cerkno lahko doprinesem k premikom v lokalnem okolju, ki jih občani potrebujemo. Izkazalo se je, da županovanje brez resne podpore političnih strank našemu okolju ni prineslo želenih premikov.

Zato je dosedanja ekipa sprejela odločitev, da se vključi v organizirano strankarsko delovanje, prepričana sem namreč, da bo podpora Gibanja Svoboda omogočila preboj tudi odmaknjeni Cerkljanski. Ker sta osnovi večine del, ki jih opravljam, komunikacija in spoštovanje sogovornikov, bom tako delovala tudi v vlogi županje. 

Močno verjamem v potencial naših krajev, ki ga čutijo tudi preštevilni obiskovalci in o njem spregovorijo. Kljub pomanjkljivostim, s katerimi se soočamo, se številni ne zavedajo, kako smo lahko srečni, da smo tu. Vseeno pa velja pogledati iz grap, z obronkov, čez hribe, da si z izkušnjami drugih pomagamo in izboljšamo tudi svoje življenjske pogoje.

Iščite po celotni spletni strani: