Danes (27.9.)  je Vlada Republike Slovenije prvič v zgodovini Slovenije zasedala na Koroškem.

Danes (27.9.)  je Vlada Republike Slovenije prvič v zgodovini Slovenije zasedala na Koroškem.

»Načrti za sanacijo po poplavah so projekt, na katerega smo v Gibanju Svoboda najbolj ponosni. Škoda je žal rekordna, vendar smo poskrbeli za rekordna sredstva, ki bodo regijo plasirala višje, kot je bila pred poplavami. Brez države na Koroškem ne gre in ne bo šlo, škoda je za občine preprosto prevelika.  Brez ukrepov Vlade RS se Koroški ne bo uspelo postaviti na noge,« je dejal Dr. Robert Golob, predsednik Vlade RS in predsednik Gibanja Svoboda.

Na srečanju s predstavniki lokalnih odborov Gibanja Svoboda so izpostavili petnajst ključnih projektov s področja infrastrukture, urejanja vodotokov, gozadrstva, kmetijstva, zdravstva. Ukrepi in projekti so naravnani tako, da skupaj s sanacijo po poplavah prinašajo tudi povečanje konkurenčnosti regije, krepitev institucionalnih in gospodarskih povezav, izboljšanje prometne varnosti in kakovosti bivanja na širšem območju, priložnost za mlade ter vizijo trajnostnega razvoja turizma na tem območju.

Obisk Vlade RS na Koroškem so spremljali tako Lokalni dobori Gibanja Svoboda ter koroški občinski svetniki Gibanja Svoboda kot tudi lokalni predstavniki Gibanja Svoboda Mladi in Gibanje Svoboda Seniorji. Na terenu smo ponovno združili moči in predvsem opozorili na projekte, ki Koroški zagotavljajo ne samo sanacijo po poplavah pač pa tudi razvoj za prihodnost celotne regije.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo