RTV Slovenija zavrnila našo pritožbo

MMC RTV SLO/Adrijan Preglj
Foto: MMC RTV SLO/Adrijan Preglj

Odločitev RTV Slovenija, da kljub pritožbi stranke Gibanje Svoboda in očitnim kršitvam Zakona o Radioteleviziji Slovenija, stranki ne omogoči enakovredne zastopanosti na predvolilnih soočenjih – pri čemer istočasno s prikrojenimi pravili takšno sodelovanje omogoča drugim strankam – za Gibanje Svoboda ni presenečenje.

Takšno ravnanje javne radiotelevizije kaže na podrejanje interesom politične opcije, ki sama izbira s kom se bo soočala na RTV in s kom ne.

V Gibanju Svoboda ponovno opozarjamo, da je RTV Slovenija pri določitvi programskega časa za volilne oddaje dolžna gledalce in poslušalce celovito obveščati o političnem dogajanju doma, tako da posredovane vsebine omogočajo objektivno javno obveščenost glede političnih strank, ki nastopajo na volitvah.Za Gibanje Svoboda je bistvo javnih medijskih servisov, kot je RTV Slovenija, da volilcem/kam posredujejo celovite informacije o strankah in njihovih kandidatih in da imajo te skladno z zakonom za predstavitev enakovredne možnosti glede na svoj status. Tako lahko objektivno informirani volivke in volilci na volitvah lažje sprejemajo odločitve o tem, komu bodo zaupali svoj glas.

V Gibanju Svoboda se bomo na zavrnitev naše pritožbe ustrezno odzvali, od RTV Slovenija pa pričakujemo, da začne uresničevati svoje temeljno poslanstvo.

Deli objavo na socialnih medijih

Ne zamujajte, naročite se na e-novice

Sem in tja te bomo obveščali o pomembnejših dogodkih, akcijah in dosežkih. Nobenega smetenja, obljubimo!