Uroš Brežan

UrosBrezan

Uroš Brežan je kandidat na volilnem okraju Tolmin.

Po štirih mandatih vodenja Občine Tolmin, sodelovanju v slovenski delegaciji Odbora regiji, sopredsedovanju združenju Alpsko mesto leta, dolgoletnem aktivnem sodelovanju v nacionalnih občinskih združenjih in Svetu Zahodne kohezijske regije ter spogledovanju z državno politiko skozi delo v Državnem svetu v mandatu 2012–2017 sem se odločil, da se podam tudi na državnozborske volitve.

Odločitev je bila vse prej kot lahka, sprejeta po resnem premisleku in posvetu doma. Verjamem namreč, da si Slovenija zasluži politiko, ki ima pozitiven odnos do podeželja, manj razvitih področij ter skladnega regionalnega razvoja in je hkrati trdno zavezana temeljnim demokratičnim načelom ločitve izvršne, zakonodajne in pravosodne veje oblasti, človekovim pravicam in svobodi novinarskega poklica.

Kot član skupine Zelenih v evropskem Odboru regij se zavedam nujnosti zelenega in digitalnega prehoda. Na Tolminskem in v Posočju moramo tudi na podlagi izkušnje epidemije in vedno bolj prisotnega dela na daljavo, že v tem trenutku zelo pestrih in kvalitetnih javnih storitev, izjemnega naravnega okolja, s sodelovanjem mladih in izkušenih starejših ustvariti atraktivno, vključujoče in prijazno okolje za življenje, delo in obisk.

Ne zamujajte, naročite se na e-novice

Sem in tja te bomo obveščali o pomembnejših dogodkih, akcijah in dosežkih. Nobenega smetenja, obljubimo!