Tatjana Zafošnik Kanduti

TatjanaZafosnikKanduti

Tatjana Zafošnik Kanduti je kandidatka na volilnem okraju Velenje 1.

Rojena sem v Slovenj Gradcu. Žena, mama dveh odraslih fantov, novopečena babica, ljubiteljica kampiranja, kolesarjenja in ustvarjanja.

Osnovno šolo in gimnazijo sem obiskovala na Ravnah na Koroškem. Po končani gimnaziji sem nadaljevala s študijem na Pedagoški fakulteti v Mariboru. Po poklicu sem profesorica fizike in tehnične vzgoje. Svojo pot v šolstvu sem začela na Osnovni šoli Polzela in nadaljevala na Šolskem centru Velenje, kjer sem bila zaposlena sedemnajst let. Poleg poučevanja sem si izkušnje pridobivala tudi z organizacijo in vodenjem izobraževanja odraslih ter sodelovanjem v različnih projektih. Leta 2010 sem se odločila za naslednji korak na svoji poti in uspešno kandidirala za mesto ravnateljice na Osnovni šoli Livada Velenje. Trenutno teče moj tretji mandat. V času ravnateljevanja sem zaključila magistrski študij na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani in pridobila naziv magistrica sociologije.

Za vstop v politiko sem se odločila, saj sem v Gibanju Svoboda prepoznala ljudi, energijo in prave vrednote. Z veseljem bom aktivno delovala predvsem na področjih, ki so mi najbližja in najpomembnejša.

Za razvoj države je področje vzgoje in izobraževanja izredno pomembno. Tekom let sem spoznala in zagovarjam, da je potrebno javno šolstvo ohraniti, zaradi potreb po novih znanjih in veščinah pa sistem vzgoje in izobraževanja posodobiti. Zavzemala se bom, da se v prenovo vključijo vsi deležniki povezani s šolstvom in da se prenova prične čimprej.

Skrbi me tudi resnost podnebnih sprememb, ustvarjanje in kariera mladih ter življenje starejših. Zavzemala se bom za zeleni prehod, za boljšo prihodnost mladih in starejšim dostojno starost. Že vrsto desetletij Premogovnik Velenje in Termoelektrarna Šoštanj vplivata in krojita gospodarski razvoj Šaleške doline. Močan vpliv bosta imela tudi do prehoda v brezogljično družbo. Kakšen prehod si Šaleška dolina želi, je danes eno od najpomembnejših vprašanj. Prehod moramo izvesti tako, da bo prinesel zanesljivo oskrbo z električno energijo Slovenije in nova delovna mesta, ki bodo po prehodu omogočala rast in nadaljnji razvoj Šaleške doline. Zavzemala se bom za pravičen, ekonomsko vzdržen in časovno usklajen prehod. Prav je, da Šaleški dolini to omogočimo.

Premog je tudi energent za daljinsko ogrevanje v Šaleški dolini. Tudi na tem področju moramo pravočasno najti ustrezne rešitve, pridobiti namenska sredstva in izvesti prehod na nove zelene vire.
Zavzemala se bom, da se zagotovijo ustrezni viri za nov sistem ogrevanja in potrebno energetsko sanacijo stavb v Šaleški dolini. Vsem tistim, ki bodo v tem času želeli sami izvesti zeleni prehod, tako s sončno elektrarno kot tudi z lastnim sistemom ogrevanja, moramo to omogočiti in jim pri tem pomagati.

Zaslužimo si prihodnost, v kateri bomo lahko razmišljali in se izražali svobodno.

 

Profili kandidatke na družbenih omrežjih

Ne zamujajte, naročite se na e-novice

Sem in tja te bomo obveščali o pomembnejših dogodkih, akcijah in dosežkih. Nobenega smetenja, obljubimo!