mag. Simon Detellbach

SimonDetellbach

mag. Simon Detellbach je kandidat na volilnem okraju Murska Sobota 1.

Prihajam iz majhne prekmurske vasice Krajna, ki leži ob avstrijski meji. Po gimnaziji v Murski Soboti sem se odločil za študij gradbeništva v Ljubljani, kjer sem po dokončanju študija dobil vabilo za zaposlitev in nadaljnje izobraževanje. Trenutno sem zaposlen kot raziskovalec na Prometnotehniškem inštitutu Fakultete za gradbeništvo in geodezijo v Ljubljani. S sodelavci opravljamo številne raziskave in strokovne naloge s področja prometa (prometno planiranje, kapacitetne preveritve, analize prometne varnosti,…).
V prostem času sem zelo aktiven v številnih lokalnih društvih in nacionalnih zvezah na športnem področju, kot aktivni udeleženec in organizator tekmovanj.
Z ženo in hčerko radi potujemo in spoznavamo nove kraje ter ljudi po Sloveniji in širom sveta.

Za aktiven vstop v politiko sem se odločil zaradi stanja v svetu in Sloveniji. Menim, da je čas, da se nekatere stare politične elite zamenja z mladimi ljudmi, ki se ne bodo obremenjevali z dogodki izpred 70 let, ampak bodo razmišljali, kako bomo kot narod živeli čez 10, 20 in 50 let.

Za moj volilni okraj pa bi si želel, da bi pridni ljudje, ki tu živijo, končno izkoristili vse potenciale, ki nam jih ponujata lega in narava. Tu mislim predvsem na zdravo hrano, turizem in v energetskem smislu geotermalno energijo.

 

Profili kandidata na družbenih omrežjih

 

 

 

Ne zamujajte, naročite se na e-novice

Sem in tja te bomo obveščali o pomembnejših dogodkih, akcijah in dosežkih. Nobenega smetenja, obljubimo!