Sara Erdić Vuga

SaraErdicVuga

Sara Erdić Vuga je kandidatka na volilnem okraju Idrija.

Prihajam iz velike družine; sem prva od 10 otrok, imam 2 sestri in 7 bratov. Moj oče je uspešen manager, mama pa predana Mama (z veliko začetnico v vsakem smislu). Življenje v veliki družini me je naučilo potrpežljivosti, prilagajanja in skrbi za šibkejše od sebe. Oče je bil zame vedno zgled trdega dela in vztrajnosti, mama pa me je naučila požrtvovalnosti in dela za skupno dobro. Kljub temu, da je bila z nami doma, mi je pokazala kako izgleda močna ženska z lastnim mnenjem in pogledom na svet.

Srednješolsko izobraževanje sem zaključila na gimnaziji Jožeta Plečnika Ljubljana in se odločila za študij prava, ki sem ga tudi uspešno zaključila z magisterijem. V času študija sem opravila tudi mediacijsko usposabljanje. S tem sem pridobila vpogled v naravo konflikta in v načine njegovega reševanja. Srečala sem se z nepogrešljivimi veščinami in znanji s področja mirnega reševanja sporov, ki se mi zdijo nepogrešljiva v vseh medčloveških odnosih. Posvečala sem se tudi prostovoljstvu in pomagala v pisarni brezplačne pravne pomoči na Okrožnem sodišču v Novi Gorici. Hkrati pa sem ves čas študija opravljala tudi različna študentska dela in pridobila izkušnje na številnih področjih. Svojo karierno pot sem začela v dveh družinskih podjetjih, trenutno pa sem zaposlena v pravni pisarni v javnem zavodu.

Veliko mi pomeni skrb za šibkejše in boj za človekove pravice. Študij mi je odprl številna obrozja in mi pomagal pri razvoju kritičnega uma. Sama pa posvetim veliko časa osebnemu razvoju in krepitvi čustvene inteligence.

Sem žena in mama, poročila sem se s človekom, ki me spoštuje, me podpira na vsakem koraku in mi pusti biti točno to, kar sem. Stopila sem tudi v najlepšo vlogo v svojem življenju, saj sem postala mama dvema čudovitima otrokoma, ki me vsak dan naučita nečesa novega. Svoj prosti čas rada preživljam z družino, radi hodimo na izlete in potujemo. Uživam v branju dobrih knjig, predvsem takih, ki mi odprejo nove perspektive. Zelo rada imam tudi naravo in živali, zato se zavzemam za lepšo prihodnost tudi za njih. Zase mislim, da sem odlična kuharica, zato veliko časa preživim v kuhinji in preizkušam nove recepte.

Svoboda mi veliko pomeni. Na prvi pogled se zdi, da smo svobodo že izborili, vendar pa je pomembno, da smo pri tem pozorni in da imamo v zavesti, da v resnici ni samoumevna. Svoboda je nekaj za kar se moramo neprestano zavzemati in jo srčno braniti. Tema mojega magistrskega dela je bila Sovražni govor v praksi Vrhovnega sodišča ZDA – ukvarjala sem se torej s svobodo govora, ki je še posebej v današnjem času, pogosto ogrožena. Družba ne more biti zares svobodna, če svojim državljanom svobode mišljenja in svobode izražanja. S tem pa tudi ne spoštuje temelja vsake demokratične družbe in to je enako človekovo dostojanstvo.

Zato kandidiram za poslanko Državnega zbora – prepričana sem, da lahko oseba s svojimi znanji in pogledom na svet prispevam k lepši prihodnosti za vse nas.

 

Profili kandidatke na družbenih omrežjih

Ne zamujajte, naročite se na e-novice

Sem in tja te bomo obveščali o pomembnejših dogodkih, akcijah in dosežkih. Nobenega smetenja, obljubimo!