mag. Nataša Avšič Bogovič

NatasaAvsicBogovic

volilni okraj Brežice

Pripadna Brežičanka. Brežice so moje mesto, ne le po lokaciji mojega bivanja, temveč tudi v mojem srcu. Tudi večina mojih najtesnejših prijateljev je Brežičanov. V Ljubljano sem se odpravila po zaključeni Gimnaziji v Brežicah, kjer sem na Ekonomski fakulteti pridobila naziv magistrica ekonomskih znanosti.

Menim, da je ena mojih največjih vrednot čut za sočloveka in občutek za pravičnost, po čemer so me spoznali že moji prvi sodelavci v Termah Čatež in mi ravno zaradi slednjega zaupali mesto zastopnice interesov delavcev v nadzornem svetu družbe, kasneje pa sem bila še direktorica organizacijske enote.
Kot tržna inšpektorica sem bila več let vodja območne enote in dva mandata tudi predsednica regijske koordinacije inšpektorjev za Posavje. V tem času sem spoznala težave podjetnikov, se srečevala z mnogokrat preobsežno in nerazumljivo zakonodajo. Ves čas sem se zavzemala, da sem kot inšpektorica lahko zagovarjala urejenost trga, ob tem pa nisem nikoli pozabila, kdo je tisti, ki inšpektorje dejansko plačuje, zato sem delo najbolj srčno opravljala ravno takrat, ko sem podjetjem pomagala pri reševanju izzivov, potrošnikom pa pri uveljavljanju njihovih pravic.
Ker je zdravje ena največjih človeških vrednot in ker področje zdravja v Sloveniji zahteva več pozornosti in radikalnih sprememb, sem nov izziv našla kot direktorica Splošne Bolnišnice Brežice. Na podlagi skrbno premišljene odločitve pa sem mandat zaključila predčasno, na podlagi lastne odločitve, saj določena, zdaj meni dobro znana dogajanja v zdravstvenem sistemu ostro obsojam in niso v skladu z mojimi vrednotami.

Danes sem zaposlena kot svetovalke uprave v družbi GEN-I, d.o.o., kjer velik del časa kot pooblaščena oseba za varstvo podatkov namenim ravno spoštovanju pravic in svoboščin posameznikov. Zato še kako vem, da je potrebno ustaviti razkroj pravne države in okrepiti zaupanje v ključne družbene podsisteme.
Zanimanje za politiko je v meni že pred mnogimi leti prebudil moj pokojni oče, nekdanji poslanec in nekdanji župan. Teh časov se spominjam z nostalgijo. Takratno pozitivno energijo in vizijo sem ponovno našla v delovnem okolju GEN-I in verjamem, da ju bo dr. Robert Golob z Gibanjem svoboda prinesel tudi v politiko. Verjamem pa tudi, da sem lahko s svojimi vrlinami in vrednotami del uspešne ekipe Gibanje Svoboda, za kar sem pripravljena v dobrobit vseh nas pošteno in trdo delati, tako na državni kot lokalni ravni.

Sem aktivna, pozitivno naravnavna oseba in zagovornica zdravega načina življenja. Moja zgodnja jutra se začnejo s tekom, ki me napolni z energijo in požene v dan, poln novih izzivov. Šport je v naši družini stalnica. Morda ravno zato, ker šport ljudi povezuje. Strast do športa sva s soprogom prenesla tudi na sinova. Večino prostega časa preživljam v naravi in v družbi svoje družine in prijateljev. Pomembno mi je, da sem obkrožena z ljudmi, ki jih imam rada in jih cenim. V medosebnih odnosih, privatnih ali poslovnih, se vedno zavzemam za odprto in spoštljivo komunikacijo, ki ne obsoja, temveč povezuje, išče rešitve, odpira tudi drugačne poglede.

S športom sem ponotranjila tudi način razmišljanja, v katerem ovire vidim kot nove priložnosti, slabe čase pa kot nove izzive za grajenje boljše prihodnosti. V času epidemije, ko se je svet ustavil, sem se začela spogledovati tudi s pridelavo hrane, s samooskrbo, ki je postala nov družinski cilj. Vselej podpiramo tudi lokalne kmete z rednim nakupovanjem njihovih pridelkov.

Ker si zaslužimo svobodno in odprto družbo zadovoljnih ljudi, se bom zavzemala za spoštljivo, strpno in tvorno komunikacijo z državljankami in državljani, za politiko vključevanja in povezovanja, ne glede na našo različnost, ki nas lahko le bogati in dela boljše. Za življenje v svobodnem okolju neodvisnih medijev, ki bo preprečeval neposredni politični vpliv na neodvisno delovanje medijev. Za javno zdravstvo, dostopno vsem pod enakimi pogoji, ob pravem času in na pravem kraju, ki ga bodo izvajali zadovoljni in nasmejani zdravstveni delavci, za katere je prav tako potrebno poskrbeti in jim zagotoviti ustrezne delovne pogoje in ustrezno plačilo glede na opravljeno delo. Enako plačilo za ne enako opravljeno delo mora postati preteklost, ne le v zdravstvu, tudi v šolstvu, v kulturi in na drugih področjih zagotavljanja javnega servisa. Zavzemala sem bom za okrepitev integritete v javnem sektorju in med nosilci oblasti ter zagotovitev učinkovitega pregona korupcije ter zaščite žvižgačev.

Ker vem, kako pomembna je samooskrba z elektriko, se bom zavzemala za takojšnjo zagotovitev sofinanciranja sončnih elektrarn in tudi toplotnih črpalk. In ker imam rada domačo hrano, ki jo s trdim delom pridelujejo naši kmetje, se bom zavzemala za vzpostavitev takšnega okolja, kjer zemlja več ne bo ostajala neobdelana, ker se hrane na domači zemlji ne bi splačalo pridelovati. Tudi na tem področju je potrebno zagotoviti takšen sistem subvencioniranja pridelave domače hrane, ki bo selektivno naslovil posamezne kategorije kmetov.

Vem, da skupaj zmoremo prav vse in da svoboda ni nikoli samoumevna dobrina ali privilegij, zato se zavezujem, da bom k povrnitvi svobode prispevala s tvornim delovanjem ter odprtim, vključujočim dialogom vseh nas.

 

Profili na družbenih omrežjih

Ne zamujajte, naročite se na e-novice

Sem in tja te bomo obveščali o pomembnejših dogodkih, akcijah in dosežkih. Nobenega smetenja, obljubimo!