Mateja Čalušić

MatejaCaluisic

volilni okraj Koper 2

Sem inženirka agronomije in hortikulture. Žene me ljubezen do podeželja in kmetijstva, zato sem se specializirala kot kvalificirana svetovalka s področja varstva kmetijskih rastlin. Trenutno sem zaposlena v družinskem podjetju, ki se ukvarja tudi z gostinstvom, v okviru katerega sem združila več mladih istrskih vinarjev.

Želim si, da bi Slovenija postala prepoznavnejša zelena destinacija, kjer je potrebno več vlagati v znanja in inovacije, vitalnost in konkurenčnost podeželja, spodbujati kratke dobavne verige in lokalno samooskrbo, poskrbeti za učinkovitejšo rabo naravnih virov in diverzifikacijo podeželskih skupnosti.

Menim, da si v Sloveniji zaslužimo svobodo razmišljanja, sodelovanja in ustvarjanja za boljši jutri. Glavne tematike, za katere se zavzemam, so aktivna kmetijska politika in politika razvoja podeželja,  podpora trajnostnemu turizmu in podjetništvu na podeželju, lokalna samooskrba in kratke dobavne verige, varstvo okolja, naravne in kulturne dediščine podeželja in izgradnja podporne infrastrukture na podeželju.

Ne zamujajte, naročite se na e-novice

Sem in tja te bomo obveščali o pomembnejših dogodkih, akcijah in dosežkih. Nobenega smetenja, obljubimo!