Matej Arčon

MatejArcon

Matej Arčon je kandidat na volilnem okraju Nova Gorica 1 in Nova Gorica 2.

Rodil se je leta 1972 v Šempetru pri Gorici, mami Solkanki in očetu Vrtojbencu. Starša sta mu vseskozi stala ob strani in podpirala njegove odločitve. Naučila sta ga predvsem vztrajnosti in poštenja, za kar jima je še danes hvaležen.

Že od mladih let je bil aktiven na področju športa, v študentskih letih je bil predsednik Kluba goriških študentov. S politiko se poklicno aktivno ukvarja že od leta 1997. Med leti 1998 in 2010 je bil član mestnega sveta Mestne občine Nova Gorica, med letoma 2004 in 2006 podžupan mestne občine, zadolžen za družbene dejavnosti, od februarja 2009 do oktobra 2010 je opravljal funkcijo poklicnega podžupana. V mandatu od 2007 do 2012 je bil član Državnega sveta Republike Slovenije, kjer je zastopal lokalne interese Goriške. Pred dvanajstimi leti je postal župan Mestne občine Nova Gorica.

V življenju ceni majhne in preproste stvari. Družina mu ogromno pomeni. Z ženo Martino obožujeta vikende, ko se jutra povlečejo v dopoldne in po stanovanju odmeva veselje in otroška radoživost. In prav zato največjo sprostitev najde doma. Tudi za štedilnikom. Kuhanje ga sprošča, tiste, ki sedejo za mizo pa navdušuje. Rad ima prijatelje in druženja, čeprav so ta, zaradi številnih obveznosti, v zadnjih letih postala redkejša. Prosti čas porabi za sprostitev v naravi, z družino se odpravi na kak bližnji hrib ali nabira novih moči s tekom. Hrana za dušo je obisk gledaliških predstav ali ostalih kulturnih dogodkov ali preprosto knjiga v roki, pa čeprav je to pravljica za lahko noč, ki jo prebere sinovoma.
Ljudje ga poznajo kot odprtega človeka, ki zna poslušati in zmore povezovati in predvsem realizirati dobre ideje. Predvsem poznajo njegov optimizem in vztrajnost. Rad ima ljudi, ki tukaj živijo. Trudi se hoditi po pravi poti in delati dobro. Skozi življenje ga vodi misel, da najboljših in in najlepših reči na svetu ne moremo ne videti niti se jih dotakniti, čutiti jih moramo s srcem.

 

 

Profili kandidata na družbenih omrežjih

Ne zamujajte, naročite se na e-novice

Sem in tja te bomo obveščali o pomembnejših dogodkih, akcijah in dosežkih. Nobenega smetenja, obljubimo!