Lucija Ana Vrščaj

LucijaAnaVrscaj

Lucija Ana Vrščaj je kandidatka na volilnem okraju Grosuplje.

Rojena sem v Ljubljani, trenutno pa živim v občini Škofljica. Po opravljeni maturi na Gimnaziji Bežigrad v Ljubljani sem se vpisala na Fakulteto za farmacijo, smer laboratorijska biomedicina. Tekom študija sem delala tudi v Leku v Ljubljani, kjer sem se malo spoznala tudi s farmacevtsko industrijo. Trenutno delam kot znanstvenica in raziskujem na Fakulteti za farmacijo, kjer delam tudi doktorat na področju klinične biokemije in laboratorijske biomedicine.

V prostem času delam tudi kot teniška sodnica, zato me lahko velikokrat najdete v kakšnem teniškem klubu. Trudim se, da sodelujem tudi pri urejanju Facebook strani Science Mamas’ Forum, na katerem smo lani mame znanstvenice odgovarjale predvsem na vprašanja, povezana s cepljenjem, zdaj pa odgovarjamo tudi na ostala vprašanja, povezana z medicinskimi znanostmi. Včasih posnamem tudi kakšen podkast na Metini listi, kjer redno vabimo mlade znanstvenike na pogovore o njihovem raziskovanju. Za sprostitev berem knjige različnih žanrov ali pa pogledam kakšno dobro serijo. Še raje pa se usedem za klavir, kjer moj trenuten repertoar zajema skladbe iz filmov ali pa kakšno priredbo Billie Eilish, z velikim veseljem pa na ves glas zapojem tudi kakšno pesem meni najljubše Taylor Swift.

Kandidiram zato, ker se mi zdi trenutna situacija v naši državi zaskrbljujoča, sploh ker imam majhnega otroka, ki mu želim življenja v boljši Sloveniji. V politiko sem tako vstopila tudi zato, da si ne bi kdaj očitala, da nisem izkoristila pravice biti izvoljena in tako na državnem nivoju zastopati predvsem interese mladih, ki si želijo tu ustvariti dom in družino.

 

Profili kandidatke na družbenih omrežjih