Leonida Polajnar

LeonidaPolajnar

Leonida Polajnar je kandidatka na volilnem okraju Maribor 3.

Rojena sem v Mariboru v družini mizarjev, kar je zaznamovalo tudi mojo izbiro šolanja: najprej Srednja lesarska šola v Mariboru, nato pa študij lesarstva v Ljubljani.

Po zaključenem šolanju sem se zaposlila v invalidskem podjetju Bodočnost kot vodja mizarske delavnice, nato pa v Varstveno delovnem centru Polž, kjer sem postavitila mizarsko delavnico in pripravljala produkte za delo odraslih invalidnih oseb. Po dveh letih sem nadaljevala poslovno pot kot vodja oddelkov v specializiranih trgovinah s pohištvom. A želela sem se vrniti v obrtništvo in podjetništvo, zato sem se nato zaposlila na Območni obrtno-podjetniški zbornici Maribor kot strokovna sekretarka strokovnih sekcij. Skozi uspešno delo in spoznavanje tega resorja tako strokovno kot skozi zakonodajo, ki je vplivala na njihovo delovno okolje, sem napredovala v direktorico. To delo opravljam že nekaj več kot 6 let. Delam tudi na EU projektih na področju prenosa lastništva in kot svetovalka na Nacionalni točki SPIRIT.

Kdor me pozna, ve, da je Pohorje moj drugi dom ne glede na letni čas. Smučanje, pohodi in seveda gobarjenje. Zaradi svojega poklica tudi veliko delam z lesom, saj me ročno delo sprošča. Obožujem poletja, morje ter plavanje.

Za kandidaturo sem se odločila, ker želim na državnem nivoju doprinesti več možnosti za ureditev bolj fleksibilnega poslovnega in gospodarskega okolja z ustrezno zakonodajo, ki bo omogočala razvoj tudi za mikro in mala podjetja. Predvsem se želim zavzeti za ohranjanje dobrih malih podjetij in poskrbeti za družinska podjetja: da se ohranjajo, da imajo tudi družinski nasledniki ustrezno podporo države in lažji dostop do instrumentov države in EU do sredstev za razvoj in širjenje poslovnega okolja. Kot direktorica sem tudi v času covida-19 zaznala, da je včasih treba zelo malo, da se kaj spremeni ali uredi. Volje je vedno veliko, premiki in dostop do ključnih odločevalcev pa otežen.

Odločitev za kandidaturo ni bila lahka. Ampak ključna spodbuda sta bila moja družina, ki me podpira, ter moje poslovno in osebno okolje, ki me pozna in ve, da se zavzemam za pravičnost, da z veseljem pomagam za splošno dobro. In nenazadnje: imam neizmerno rada Maribor. Želim, da moje rojstno mesto dobi status drugega največjega mesta v Sloveniji.

Zagovarjam medsebojno spoštovanje, ki neposredno deluje kot gonilo napredka. Zavzemam se, da ljudem vrnem svobodo, ki se začne s svobodo pred strahom za vsakodnevno preživetje, ter se nadgradi s svobodo za udejstvovanje ter možnost uresničevanja in svojih potencialov v skladu z lastnimi vrednotami in prepričanji. Širila bom odgovornost do sočloveka in s tem gradila zaupanje v sočloveka, skupnost, inštitucije in državo.

 

Profili kandidata na družbenih omrežjih

Ne zamujajte, naročite se na e-novice

Sem in tja te bomo obveščali o pomembnejših dogodkih, akcijah in dosežkih. Nobenega smetenja, obljubimo!