Jana Jerman

JanaJerman

Jana Jerman je kandidatka na volilnem okraju Črnomelj.

Prihajam iz Bele krajine. Osnovno in srednjo šolo sem obiskovala v Črnomlju. Po končani gimnaziji sem se vpisala na Fakulteto za Upravo in študij tudi leta 2015 zaključila kot diplomirana upravna organizatorka. Kot pripravnica sem se zaposlila v Upravni enoti Ljubljana. Leta 2012 pa sem bila premeščena na Upravno enoto Črnomelj. Na Upravni enoti Črnomelj trenutno opravljam naloge znotraj oddelka za okolje in prostor, kmetijstvo in gospodarstvo.

Prosti čas rada preživim aktivno, v naravi, s prijatelji in družino. Velikokrat pa tudi obiščem kulturno prireditev ali družaben dogodek. Kadar pa potrebujem čas samo zase, se znajdem s knjigo v roki.

Moja odločitev, da se aktiviram na politični poti je v prvi vrsti temeljila na spoznanju, da so v naši državi potrebne spremembe. Moje vodilo je, da če želiš spremembo moraš za to tudi nekaj narediti. Prvi korak v tej smeri je moja kandidatura na volitvah v državni zbor.

Zakaj Gibanje Svoboda? Ker temelji na vrednotah spoštovanja, svobode, odgovornosti in zaupanja. S spoštovanjem lahko dosežemo kulturen in dostojanstven dialog. Svoboda je temelj vsake demokratične skupnosti, ki posamezniku omogoča svobodo izbire in na ravni države zagotavlja temeljne svoboščine. Znotraj skupnosti moramo biti vsi odgovorni za svoja dejanja. Na temelju teh vrednot je potrebno zgraditi zaupanje v sočloveka, v skupnost in nenazadnje v državo in njene institucije.

Kot kanditatka v volilni enoti Črnomelj se bom zavzemala za skladen in enakomeren regionalni razvoj, za revitalizacijo podeželskih naselji in za dostopno digitalno infrastrukturo. Zavezujem se da bom delovala povezovalno tako za dobro naše države kot tudi Bele krajine.

Moje temeljno vodilo je, da si zaslužimo državo, ki temelji na vrednotah spoštovanja in sodelovanja.

 

Profili kandidata na družbenih omrežjih

Ne zamujajte, naročite se na e-novice

Sem in tja te bomo obveščali o pomembnejših dogodkih, akcijah in dosežkih. Nobenega smetenja, obljubimo!