Dušan Stojanovič

DusanStojanovic

volilni okraj Slovenj Gradec

Sem Dušan Stojanovič, leta 1969 rojen Slovenjgradčan, od prvega dne svoje delovne aktivnosti zapisan svojemu mestu, svojim soobčankam in soobčanom, ne glede na njihovo politično ali kakšno drugo opredelitev.
Javni delavec, radijec, kulturnik, mirovnik, humanitarec, poznavalec lokalne in regionalne problematike, kot komunikator pa tudi ožji sodelavec v vseh dosedanjih občinskih vodstvih, sem po 25 letih, ki pa so ob vsej družbeni angažiranosti minila kot bi pihnil, sedaj prisluhnil klicu, ki me je že lep čas spodbujal, da se podam na pot soustvarjanja, ne več zgolj lokalne, temveč tudi nacionalne politike. Ker si Slovenj Gradec in Koroška zaslužita preudaren glas v Državnem zboru!
Zaslužimo si stabilnosti, ki jo lahko ponudi le močna in v prihodnost usmerjena politika. Zaslužimo si razumevanje potreb vseh področij naše družbe: od gospodarstva, malega gospodarstva in podjetnikov, pa vse do javnega sektorja in civilne družbe. Zaslužimo si takojšnje ukrepe na področju zdravstva! Zaslužimo si energetsko in prehransko samooskrbo! Zaslužimo si zdravo, miroljubno in ustvarjalno okolje, ki bo mladim ponudilo lepšo prihodnost, starejšim pa mirno in varno tretje življenjsko obdobje. Zaslužimo si družbo z ničelno toleranco do korupcije in klientelizma, sovražnega govora in vseh oblik nestrpnosti, družbo enakopravnosti in solidarnosti. Državo, ki nam bo zgled. Predvsem pa si zaslužimo manj omalovaževanja in podtikanj ter več sodelovanja in vzajemnosti.
Izziv sprejemam z vso odgovornostjo in predanostjo ožji in širši lokalni skupnosti, regiji in državi. Ker si to zaslužite tudi vse moje volivke in volivci. Kandidiram namreč za in v imenu vseh dobrih ljudi, ki ste morda že izgubili upanje, da je možno stvari spremeniti na bolje. Politiki lahko vrnemo ugled in dostojanstvo le tako, da se vanjo podamo strpni, spoštljivi, korektni in kompetentni ljudje!
V volilni enoti 5, volilnem okraju Slovenj Gradec, na glasovnicah najdete Gibanje Svoboda pod zaporedno številko 18, ki nam vsem, še posebej pa mladim, simbolizira »polnoletnost«, torej zrelost in odgovornost.
Ker si tega prav vsi, tudi naša država, že končno zaslužimo!

Ne zamujajte, naročite se na e-novice

Sem in tja te bomo obveščali o pomembnejših dogodkih, akcijah in dosežkih. Nobenega smetenja, obljubimo!