Domen Petan

DomenPetan

Domen Petan je kandidat na volilnem okraju Cerknica-Logatec.

Po izobrazbi sem diplomirani poslovni informatik in vodim lastno podjetje, specializirano za področje napredne podatkovne analitike. Sem tudi dobitnik bronastega priznanja Gospodarske zbornice Slovenije na področju inovativnosti pri digitalizaciji podjetij. Sicer pa Notranj’c, doma iz Cerknice in velik lokalni patriot. Aktiven v različnih lokalnih društvih in organizacijah. Med drugim pobudnik ustanovitve in prvi predsednik Mladinskega sveta Cerknica, sem tudi član društva Mensa Slovenija. V lokalnem okolju med drugim poznan tudi po organizaciji različnih dogodkov. Kot ljubitelj tenisa zadnja leta organiziram Notranjsko ligo v tenisu.

V politiko sem vstopil leta 2008 in od takrat aktivno deloval predvsem v občinski politiki. Trenutno sem svetnik v Občinskem svetu Občine Cerknica, letos pa prvič kandidiram na volitvah za Državni zbor.

Vrednote, za katere se bom zavzemal, so zdravje, varnost, skrb za okolje in medsebojno spoštovanje. Moja prizadevanja bodo usmerjena v razvoj moderne socialne države. Želim si spodbuditi aktivno državljanstvo civilne družbe. Želim si, da v ospredje postavimo znanje in inovativnost, da povečamo transparentnost na vseh področjih, da prenehamo s kulturnim razlikovanjem ter da se začnemo zavedati pomembnosti trajnostnega razvoja in s tem povečamo kakovost bivanja vseh državljank in državljanov.

Zaslužimo si moderno socialno državo!

 

Profili kandidata na družbenih omrežjih

Ne zamujajte, naročite se na e-novice

Sem in tja te bomo obveščali o pomembnejših dogodkih, akcijah in dosežkih. Nobenega smetenja, obljubimo!