Dean Premik

DeanPremik

volilni okraj Žalec 2

Rodil sem se v Celju, otroštvo pa preživel v Žalcum, kjer smo kot otroci uživali v naravi, se kopali v Savinji blizu Vrbij, sankali na Škafarjevem hribu, potepali in skrivali pa med hmeljevkami okrog Ložnice.

Po krajšem bivanju v Celju smo se preselili v Ljubljano, kjer sem maturiral na Poljanski gimnaziji in diplomiral na Pravni fakulteti. Po duši in dejanjih ostajam še vedno Savinjčan, Savinjska dolina in njena narava pa je zagotovo eden najlepših kotičkov v Sloveniji.

Delovna pot me je vodila skozi nekaj podjetij, kjer sem delal kot pravnik in manager – nekaj časa tudi v tujini. Pozneje sem deset let sem delal kot devizni inšpektor na Ministrstvu za finance, vmes opravil znanstveni magisterij iz mednarodne ekonomije, zadnjih 16 pa sem vodil Sektor za izvedenstvo (sistem invalidskih komisij) na Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje. Tu sem se širše in sistemsko ukvarjal z pokojninskim in invalidskim sistemom v naši državi in kmalu ugotovil, da bo v dobro državljanov, torej vseh nas treba marsikaj spremeniti. V svojih prizadevanjih sem bil žal samo delno uspešen, predlogi in pripombe različnih strokovnjakov pa so pogosto ostale mrtve črke na papirju. Ki čakajo, da zaživijo…

Zato sem postal sem član Gibanja Svoboda.

Ker želim s svojim znanjem in izkušnjami pomagati pri delu za dobro države in vseh nas državljanov. Zaslužimo si namreč socialno pravično, solidarno, svobodno in odprto družbo! Skupaj bomo ustavili razkroj pravne države in okrepili zaupanje v ključne družbene podsisteme ter vzpostavili kulturen dialog ter spoštljivo in vključujočo komunikacijo na vseh ravneh družbe. Vztrajali bomo pri oblikovanju strokovno zasnovanega in družbeno sprejemljivega konsenza pri reševanju družbenih in zdravstvenih kriz. Vzpostavili bomo okvir, ki bo omogočil svobodno okolje za neodvisnost medijev, ki bo preprečeval neposredni politični vpliv na neodvisno delovanje medijev.

Osebno pa se bom še posebej zavzemal za socialno državo, ki bo s pomočjo močnega gospodarstva lahko poskrbela za socialno varnost vseh njenih prebivalcev. Dostojne pokojnine, finančno vzdržen pokojninski sistem in sistem invalidskega varstva, ureditev prekarnosti in posebna skrb za mlade.

 

Profili na družbenih omrežjih

Ne zamujajte, naročite se na e-novice

Sem in tja te bomo obveščali o pomembnejših dogodkih, akcijah in dosežkih. Nobenega smetenja, obljubimo!