Darko Krajnc

DarkoKranjc

volilni okraj Pesnica

Rojen sem v Mariboru, otroštvo in mladost pa sem preživel v rejniški družini na Zgornji Velki. Po diplomi na Fakulteti za socialno delo v Ljubljani sem leta 2007 magistriral z magistrskim delom “Študentsko delo in zaposlovanje mladih”.

Že deseto leto se zaposlen pri Slovenski filantropiji kot strokovni vodja medgeneracijskega centra Hiša Sadeži družbe Murska Sobota. Aktiven sem tudi na področju rejništva, kot predsednik Rejniškega društva Slovenije.

V prostem času se rad z družino odpravim na sprehod ob Muri, v hribe, na morje ali na potovanje. Rad igram nogomet, tarok s prijatelji, biljard, namizni nogomet ali kake druge družabne igre. Ker sem ponosen oče dveh šolajočih se hčera, jima privoščim svobodnejšo družbo, v kateri bosta lahko razvijali svoje potenciale, se družili z vrstniki in živeli običajno življenje, s čim manj omejitvami ali izrednimi razmerami. Spoštujem raznolikost mnenj, zagovarjam soočenje argumentov, primerjavo rešitev, strpno in spoštljivo komunikacijo, upoštevanje in nagrajevanje sposobnosti, usmerjenost v cilje za dobrobit družbe in okolja, vzpostavitev sistema odgovornosti, saj so to po moje nujne sestavine uspešnega in zdravega razvoja.

V preteklosti sem bil nekaj let aktiven v politiki, kot predsednik neparlamentarne stranke SMS ZELENI in občinski svetnik v Občini Šentilj. Po desetletju premora sem se odločil ponovno aktivirati, saj so razmere v družbi kritične. Sovraštvo, nestrpnost, žalitve, negativizem, strah, pogrom pravne države, korupcija, uničevanje medijev, javnih institucij in ves čas izredne razmere.

Politiko je treba spremeniti in jaz verjamem, da je to mogoče.
Potrebujemo strpnejšo, bolj sproščeno in prijaznejšo Slovenijo, z upanjem ZA PRIHODNOST.

 

Profili na družbenih omrežjih

Ne zamujajte, naročite se na e-novice

Sem in tja te bomo obveščali o pomembnejših dogodkih, akcijah in dosežkih. Nobenega smetenja, obljubimo!