Damjan Rajh

DamjanRajh

Damjan Rajh je kandidat na volilnem okraju Ormož.

Po izobrazbi sem univerzitetni diplomirani ekonomist in imam več let izkušenj na vodilnih delovnih mestih v bančništvu in gospodarstvu. Zadnjih nekaj let sem direktor podjetja Paloma PIS d.o.o. s statusom invalidskega podjetja v Sladkem Vrhu s 60 zaposlenimi, ki je del mednarodne skupine podjetij SHP Group. Vajen sem delati z ljudmi, usposobljen sem tudi za podporne storitve invalidom v rehabilitaciji in zaposlitvi, kot izkušeni nekdanji finančni strokovnjak pa imam opravljene tudi različne licence.

Do sedaj se nisem aktivno ukvarjal s politiko, sem pa jo vedno spremljal. Zato svojo kandidaturo vidim kot veliko odgovornost. Ker so moje vrednote skladne s tistimi, ki jih v ospredje svojega delovanja postavlja Gibanje Svoboda: spoštovanje, svoboda in odgovornost, sem izziv, da kandidiram, po razmisleku sprejel, saj bi želel k dobrobiti družbe prispevati še več.

S svojimi izkušnjami bi želel predvsem pomagati pri ustvarjanju pogojev za vzdržen gospodarsko-socialni model; skladnemu in enakomernemu regionalnemu razvojuu ter revitalizaciji podeželskih naselij; k digitalni preobrazbi in zdravim javnim financam in k spodbujanju medgeneracijskega zavezništva.
V prostem času igram tenis s prijatelji in sem predsednik lokalnega teniškega kluba ter član UO TK Ormož. Občasno še igram harmoniko, bil sem 12 let član Harmonikarske skupine Holermuos, ki je izvajala najrazličnejše zvrsti glasbe. Živim v Ivanjkovcih v Občini Ormož in imam družino z dvema sinovoma.

 

Profili kandidata na družbenih omrežjih