mag. Bernardka Jurič

BernardkaJuric

mag. Bernardka Jurič je kandidatka na volilnem okraju Ptuj 3.

Štajerka. Rojena na Ptuju, kjer sem se po zaključku gimnazije odločila za poklic gradbenice. Po zaključku univerzitetnega študija gospodarskega inženirstva sem se najprej zaposlila v podjetju Gradis na Ptuju, kjer sem pridobila izkušnje s področja vodenja gradbišč in gradbene operative. Nato sem tri leta delala kot višja svetovalka na Upravni enoti Ptuj, kjer sem vodila upravne postopke za izdajo gradbenega in uporabnega dovoljenja. Leta 2004 sem magistrirala iz tehniškega varstva okolja na Fakulteti za strojništvo Univerze v Mariboru. Oktobra 2004 sem se zaposlila v podjetju Projekt d.d. Nova Gorica kot vodja enote podjetja v Ljubljani in vodja zahtevnih projektov. Kot višja predavateljica na Visoki šoli za trajnostni razvoj pokrivam predmetno področje Prostorskega načrtovanja.

Pridobljene izkušnje iz gradbeništva in varstva okolja ter varnosti in zdravja pri delu, stalna izobraževanja ter zanimanje za ta znanja so razlog, da sem postala aktivna članica Komisije za sistemske zakone, vodja Delovne skupine za varstvo okolja in izpraševalka pri strokovnih izpitih na Inženirski zbornici Slovenije za »Predpisi s področja graditve objektov, urejanja prostora, arhitekturne in inženirske dejavnosti, zborničnega sistema ter osnov varstva okolja in splošnega upravnega postopka«. Z letošnjim letom pa sem bila izvoljena v skupščino Inženirske zbornice in Upravnega odbora MSG IZS (osebna bibliografija).

Moja strast so kolo, smuči in hribi. Urednik moje prve knjige z naslovom 12.000 kilometrov greha me je opisal tako: »Avanturistka. Zimska kraljica, sposobna 900-kilometrskega prečenja Finske na tekaških smučeh, ki na cilju skoči v ledeni Atlantik. Avstralska carica, ki je v dveh mesecih leta 2018 zarisala dve kolesarski sledi, v 27 dneh 5.500-kilometrsko vodoravno in v 34 dneh 6.200-kilometrsko navpično. Povezala je štiri skrajne točke tega kontinenta, septembra 2019 pa zaključila eno najtežjih MTB bikepackig dirk Race to the Rock v Avstraliji, na kateri je z zlomljenim rebrom prevozila 2.696 kilometrov«.

Več na moji spletni strani

 

Profili kandidatke na družbenih omrežjih

Ne zamujajte, naročite se na e-novice

Sem in tja te bomo obveščali o pomembnejših dogodkih, akcijah in dosežkih. Nobenega smetenja, obljubimo!