Barbara Kolenko Helbl

BarbaraKolenkoHelbl

Barbara Kolenko Helbl je kandidatka na volilnem okraju Maribor 5.

Rojena sem leta 1979 v Mariboru. Z možem in sinovoma živimo v Radizelu, naselju, ki se nahaja v neposredni okolici „našega“ mesta.

Sem odvetnica, ustanoviteljica svoje odvetniške pisarne, ki sem jo leta 2012 odprla v Ljubljani ter jo ob selitvi prenesla v Maribor. V odvetništvu strankam z veseljem in predanostjo pomagam predvsem na področju gospodarskega, delovnega in pogodbenega prava, kar počnem že od leta 2006. Usposabljati sem se imela priložnost v dveh prepoznavnih odvetniški pisarnah, pred delovanjem v odvetništvu pa sem bila zaposlena kot sodniška pripravnica na Višjem sodišču v Mariboru in naredila državni pravniški izpit.

Diplomirala sem na Pravni fakulteti v Mariboru, smer gospodarsko pravo, pri čemer sem del študijskih obveznosti opravila na Evropski univerzi Viadrina v Nemčiji. S fakulteto sem sodelovala tudi še po zaključenem študiju, kar mi je bilo, ker mi pravna znanost veliko pomeni, vedno v posebno veselje. V Mariboru sem obiskovala tudi gimnazijo in sicer II. gimnazijo Maribor, ki me je navduševala z odprtostjo, kreativnostjo in uspehi in sem jo zaključila kot zlata maturantka.

V vlogi odvetnice z veseljem pomagam ljudem pri reševanju pravnih izzivov v različnih življenjskih in poslovnih situacijah, pri čemer močno verjamem, da bi moralo pravo zagotavljati pravno varnost, predvidljivost in pravičnost vsakomur. Dogajanje zadnjega, zlasti koronskega obdobja, ki je sovpadalo s krizo vrednot, nespoštovanjem, rušenjem pravne varnosti in osnovnih mehanizmov demokratične družbe, pa me je močno spodbudilo k aktivnemu delovanju za spremembe. O svojem udejstvovanju v politiki pred tem nikoli nisem razmišljala, a sem sedaj prepričana, da je aktivacija nujna, ker si vsi v Sloveniji zaslužimo varnejšo prihodnost in boljšo državo. Verjamem, da lahko k temu vsi prispevamo v prvi vrsti z udeležbo na volitvah.

 

Profili kandidatke na družbenih omrežjih

Ne zamujajte, naročite se na e-novice

Sem in tja te bomo obveščali o pomembnejših dogodkih, akcijah in dosežkih. Nobenega smetenja, obljubimo!