Aleš Rezar

AlesRezar

volilni okraj Žalec 1

Rodil sem se v Celju, odraščal v čudovitem podeželskem okolju, v Ločici ob Savinji. Leta 2013 sem diplomiral na FERI v Mariboru, smer močnostna elektrotehnika. Po končanem študiju sem se zaposlil v elektrogospodarstvu in spoznal delo v treh velikih energetskih podjetjih. V začetku kariere je moje delo obsegalo trgovanje, poročila izkaza poslovnih izidov ter analize za upravljanje portfelja. Kariero sem nadaljeval pri podjetju GEN-I, napredoval v višjega asistenta, nato pa specialista za napovedi, cenitve in vozne rede.

Od prijateljev večkrat slišim, da sem načelen, lojalen, vztrajen, zanesljiv, skromen in dobrosrčen. To so lastnosti, ki me resnično ponazarjajo in verjamem, da se v tem opisu najde večina Slovencev. Da smo si bolj podobni, kot si mislimo. Ko sem odraščal, v družbi namreč ni bilo zaznati takšne polarizacije.

Družina je zame na prvem mestu in svojim otrokom bi rad zagotovil prijetnejšo in toplejšo držbeno klimo, zato sem se odločil sodelovati pri Gibanju Svoboda. Zavzemal se bom za krepitev integritete javnih funkcionarjev, za odpravo spornih odločitev, za večji dialog med civilno družbo in stroko, za svobodno izbiro cepljenja, za zaseg premoženja nezakonitega izvora, za medijsko reformo, za obravnavo duševnih težav, za digitalizacijo, za dostojno zaposlitev in pokojnine, za gradnjo stanovanj za mlade družine. Boril se bom proti sovražnemu govoru, proti podajanju lažnih informacij, proti prekarnosti. Predvsem si bom prizadeval za vzpostavitev spoštljivejšega dialoga na ravni politikov z mediji, organi in državljani. Po načelu “Kar seješ, to žanješ,” bom aktivno sodeloval pri ustvarjanju države in državne klime, v kakršni želimo živeti.

 

Profili na družbenih omrežjih

Ne zamujajte, naročite se na e-novice

Sem in tja te bomo obveščali o pomembnejših dogodkih, akcijah in dosežkih. Nobenega smetenja, obljubimo!