Aleksander Prosen Kralj

AleksanderProsenKralj

volilni okraj Postojna

Večina me pozna kot nekdanjega gobčnega TV novinarja z družabnih terenov, ki mu nikoli ni zmanjkalo energije. A sem bil pred tem tudi argumentiran razpravljalec (in večkrat tudi zmagovalec) na šolskih debaterskih prvenstvih in aktiven občan v postojnskih mladinskih društvih. Že kot študent managementa sem ustanovil prvi start-up. Ki je, kot se spodobi, ugasnil, še preden je začel zares delovati. Danes sem solastnik tudi mednarodno vse bolj prepoznanega podjetja za vsebinsko komunikacijo. Pred tem sem kilometrino nabiral z neskončnimi urami video montaže in razvoja AR/VR projektov, kot organizator koncertov in zabav … Ves čas, ki mi je ob delu na voljo, še naprej vztrajno testiram start-up ideje. Eno sem dobil tudi iz nesrečne aplikacije za sledenje stikom med pandemijo covida-19. Nisem je še pokopal.

Vsi, ki me spremljajo, vedo, da sem brez dlake na jeziku in da sem z razmerami v državi že dolgo nezadovoljen zaradi odnosa oblasti do preprostih ljudi, ki želimo delati, razmišljati in živeti svobodno. Zato sem se v začetku leta brez pomisleka pridružil Gibanju Svoboda. Počaščen sem, da so me povabili h kandidaturi za poslanca v volilnem okraju Postojna. Tako kot vse kolegice in vsi kolegi, ki tudi kandidirajo, si v prvi vrsti želim predvsem – spoštovanja. Da vsakega, ki v tej državi prispeva po svojih močeh, spoštujejo. Ne pa vsakodnevno cinično zmerjajo. In potiskajo med manjvredne.

Sem sin kuharice in natakarja. Ponosnih sogradnikov globalnega renomeja Postojnske jame. Moje korenine segajo v Hrvaško Zagorje, Ilirsko Bistrico in Kvarner. Povsod tam sem tudi malo doma. Čeprav je rojstna Postojna vseeno moja prva.

 

Profili na družbenih omrežjih

Ne zamujajte, naročite se na e-novice

Sem in tja te bomo obveščali o pomembnejših dogodkih, akcijah in dosežkih. Nobenega smetenja, obljubimo!