Gibanje Svoboda Mladi

Smo kritični posamezniki z željo po aktivnem soustvarjanju boljše prihodnosti za vse.

Gibanje Svoboda Mladi

Smo kritični posamezniki z željo po aktivnem soustvarjanju boljše prihodnosti za vse.

Vodstvo

Matej Grah

Predsednik

Matej ima 28 let in je družbeno aktiven vse od vstopa v srednjo šolo. Prihaja iz Prekmurja in se zato še posebej zavzema za ruralna območja. Končal je magisterij politologije na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani, del študija pa je preživel v Madridu na Universidad Complutense. Veliko strast mu predstavlja politika, politična teorija, šport, šah in udejstvovanje ter sodelovanje v družbi.

Lucija Tacer

Podpredsednica

Lucija je poslanka v Državnem zboru. Je diplomantka ekonomije in politologije iz Univerze Vanderbilt, trenutno pa zaključuje študij na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Poleg študija je vodila Evropsko društvo študentov prava (ELSA) Slovenija kot predsednica in predstavljala mlade v mandatu 2020/21 kot mladinska delegatka Slovenije pri OZN. V prostem času se rada ukvarja z glasbo.

Lenart Žavbi

Podpredsednik

Lenart je rojen v Ljubljani, a se počuti domač v celi državi. Po izobrazbi je teoretski politolog. Politično je bil vedno aktiven, saj smatra, da je politika osrednje stičišče družbe. Prosti čas rad preživlja s svojo družino ali pa se ukvarja z različnimi športi.

Izvršni odbor

Tadej Marušič

Generalni sekretar

Tadej je študent prava na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Opravlja delo Generalnega sekretarja Svoboda Mladi, Gibanju Svoboda pa se je pridružil ob pisanju vizije 2030. Želi si namreč uspešno naslovitev perečih problemov mladih. Poleg študija je aktiven v lokalnem klubu študentov, Evropskem društvu študentov prava (ELSA) Slovenija in prostovoljnem gasilstvu. V prostem času pridobiva nova znanja iz področja informacijskih tehnologij,  smuča ter se sprehaja v naravi, ob družbi prijateljev.

Laura Pukl

Strateško komuniciranje

Laura je 23-letna študentka, ki prihaja iz Maribora. Zaključuje študij obramboslovja, za politične teme pa se je pričela zanimati že s koncem srednje šole. V Gibanju Svoboda je sodelovala pri nastajanju programa na različnih področjih, saj meni, da je potrebno problematiko mladih nasloviti celostno. V prostem času rada bere in riše, časa pa ne zmanjka niti za učenje tujih jezikov in preizkušanje novih kuharskih receptov.

Blaž Juren

Vodja terena

Blaž je 21-letni študent mednarodnih odnosov, poleg le teh pa ga zanimajo še finance in politika, od vedno pa je bil tudi ljubitelj športa. Politiko smatra kot prostor, kjer lahko pomaga ljudem in vrača družbi, za kar se bo tudi zavzemal.

Sara Žibrat

Koordinatorka vsebin

Sara je poslanka iz okraja Ljutomer. Po magistrskem študiju anglistike in slovenistike v Ljubljani je bila zaposlena v mednarodnem finančnem podjetju, nato pa kot samozaposlena opravljala storitve prevajanja in strateškega komuniciranja. Ob novi politični poti se še naprej ukvarja s filmsko in glasbeno produkcijo.

Miha Mohorčič

Vodja kadra

Miha je diplomiran politolog, ki končuje magistrski študij teoretske politologije. Geografsko zastopa celjsko regijo, ki potrebuje prevetritev. Aktivna participacija in politična aktivacija, predvsem mladih, sta glavni vodili za njegovo politično delovanje.

Tia Šubic

Organizatorka aktivnosti in dogodkov

Tia je diplomantka Športnega treniranja iz Fakultete za šport, univerze v Ljubljani. Dela kot inštruktorica vodenih vadb in osebna trenerka v fitnes centru. V prostem času se rada zabava in druži, največkrat ob športnih igrah in drugih športnih aktivnostih.

Svet
Tim Fabjan, Gregor Kukovič, Laura Karamatič, Katarina Palčič, Janez Škufca Zgonc, Elma Sinanbegović, Vito Sedej, Rebecca Kaučič, Anže Behin, Nika Podakar, Tjaša Blanuša, Hana Štefanec, Uroš Rangus, Polonca Škerget, Žiga Papež, Lejla Hasić, Matjaž Mavrič.


Nadzorni odbor
Timotej Matej Zagorc, Martin Kovač, Sara Erdič Vuga


Častno razsodišče
Lucija Ana Vrščaj, Matjaž Mavri

“Svoboda Mladi bomo inkluzivna, avtonomna in kritična mladinska organizacija.  

Mladi bomo konstruktivna družba in ne satelit stranke. “

Iščite po celotni spletni strani: