Koper 2
Mateja Čalušić
MatejaCaluisic
MatejaCaluisic

Po izobrazbi sem inženirka agronomije in hortikulture, od tukaj izvira moja ljubezen do podeželja in kmetijstva. Svoje znanje sem izpopolnjevala kot kvalificirana svetovalka s področja varstva kmetijskih rastlin, ki je v času podnebnih sprememb zagotovo pomembno.

Kot poslanka se zavzemam za vitalnost in konkurenčnost kmetijstva in prehranske industrije ter skrajšanje dobavnih verig in lokalno samooskrbo. Skrb za učinkovitejšo rabo naravnih virov, naše kulturne dediščine in hkratnega razvoja diverzifikacije podeželskih skupnosti so moja zaveza tako sebi kot vsem prebivalkam in prebivalcem Slovenije. To zavezo postopoma, počasi in premišljeno uresničujem z aktivnim delom kot članica odbora za kmetijstvo, kjer s poslanskimi kolegi organiziram delo za prepoznavanje ključnih problematik, ki jih je treba nujno zakonsko urediti.

V Sloveniji imamo znanje in sposobnosti za ustvarjanje višje vrednosti, zato je zame pomemben tudi razvoj gospodarstva, predvsem tistega na podeželju. V državnem zboru ima moj glas javno zdravstvo, nanj me namreč veže moja srednješolska izobrazba. Moja podpora pa gre tudi trajnostnemu turizmu, podeželskemu podjetništvu, varstvu okolja in primerni infrastrukturi podeželja.

Združevanje, povezovanje, medsebojno sodelovanje in optimizem so lastnosti, ki so me spodbujale v življenju in pripomogle k odločitvi za opravljanje poslanske funkcije. Verjamem, da bom s svojim znanjem in izkušnjami prispevala k družbenemu razvoju in k še večji blaginji za vse.

Iščite po celotni spletni strani: