Ljubljana Bežigrad 1
dr. Mirjam Bon Klanjšček
MirjamBonKlanjscek
MirjamBonKlanjscek

Prihajam iz Nove Gorice. Diplomirala sem na Oddelku za matematiko in mehaniko Fakultete za naravoslovje in tehnologijo (sedanje Fakultete za matematiko in fiziko) Univerze v Ljubljani, zaključila magistrski študij na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani in doktorski študij Edukacijske vede na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem, kjer sem bila tudi izvoljena v naziv docentke. Več kot 30 let sem poučevala srednješolsko matematiko ter 4 leta pripravljala in izvajala tečaje iz operacijskih sistemov v Izobraževalnem centru Delta. Bila sem zunanja sodelavka Univerze v Novi Gorici in Univerze na Primorskem ter sodelovala z Državnim izpitnim centrom in Zavodom za šolstvo Republike Slovenije. Sem avtorica in soavtorica številnih učbenikov in zbirk vaj za matematiko za gimnazije, srednje tehniške in strokovne šole ter za višje razrede osnovnih šol. Sem soavtorica dveh monografij, izdanih v Hamburgu, ter znanstvenih člankov, objavljenih v mednarodnih revijah.

Od leta 2006 sem mestna svetnica Liste Roberta Goloba v Mestni občini Nova Gorica, od leta 2013 do 2018 sem bila poslanka v Državnem zboru. V mandatu od 2014 do 2018 sem bila predsednica Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino v Državnem zboru. Leta 2018 sem se upokojila.

V mladosti sem bila atletinja in košarkašica, sedaj pa veliko hodim in kolesarim.

Prepričana sem, da naša država potrebuje spremembe in zame je prava sprememba Gibanje Svoboda na čelu z dr. Robertom Golobom. Ko z nekom uspešno in pozitivno naravnano sodeluješ toliko časa, se z mirnostjo in osredotočenostjo lahko usmeriš tudi v nove izzive.
Zaslužimo si, da živimo v svobodni, demokratični in solidarni državi, kjer so mediji neodvisno ogledalo družbe, objektiven opazovalec ter po potrebi tudi kritik oblasti in v kateri bo prihodnost vseh nas svetla in topla kot sonce.

Profili na družbenih omrežjih:

Iščite po celotni spletni strani: