Ptuj 2
Dejan Zavec
DejanZavec
DejanZavec

Malo za šalo bi lahko dejal, da me je rojstni kraj zaznamoval na več načinov. Rojen sem namreč v vasici s povednim imenom Trdobojci v občini Videm, le nekaj kilometrov od meje s Hrvaško. Trdi boji so del mojega življenja vse od najstniških let. Boksati sem začel pri šestnajstih letih v boksarskem klubu Ptuj, kasneje sem se pridružil Mariborčanom, za tem pa znanje in izkušnje, pa tudi odličja, sprva kot amater, nabiral v tujini.

Od leta 2003 je bil boks tudi moj poklic. Ker pa sem vedel, da imajo zmage v dvobojih rok trajanja, sem nadaljeval šolanje in leta 2006 diplomiral kot trener boksa, leta 2010 pa odprl tudi svoj vadbeni center na Ptuju – Dejan Zavec Gym, v katerem sem ljubezen do tega športa prenašal na naslednje generacije.

V bližino rojstnega kraja, na Štajersko, sem se vrnil tudi zasebno. Tu živim s tremi čudovitimi dekleti – partnerko in najstniškima hčerkama. Pred leti sem večkrat dejal, da so prav one najbolj zaslužne za moje uspehe v profesionalnem ringu, saj so me vseskozi spodbujale. Danes pa lahko rečem, da so tiste, zaradi katerih sem se odločil iti v politiko – da bom lahko ponosen na to, da sem zanje pomagal ustvariti lepšo prihodnost.

Iščite po celotni spletni strani: