Pesnica
mag. Darko Krajnc
DarkoKranjc
DarkoKranjc

Rodil sem se v Mariboru, otroštvo in mladost pa sem preživel v rejniški družini na Zgornji Velki.

Na Fakulteti za socialno delo v Ljubljani sem leta 2007 magistriral z nalogo Študentsko delo in zaposlovanje mladih.

Deset let sem bil zaposlen pri Slovenski filantropiji kot strokovni vodja medgeneracijskega centra Hiša Sadeži družbe Murska Sobota. Prostovoljno opravljam funkcijo predsednika Rejniškega društva Slovenije.

V prostem času se rad s svojo družino odpravim na sprehod ob Muri, v hribe, na morje ali na potovanje. Rad igram nogomet, tarok s prijatelji, biljard in namizni nogomet.

Sem ponosen oče dveh šolajočih se hčera in jima privoščim svobodnejšo družbo, v kateri bosta lahko razvijali svoje potenciale, se družili z vrstniki in živeli običajno življenje, s čim manj omejitvami. Spoštujem raznolikost mnenj, zagovarjam soočenje argumentov, primerjavo rešitev, strpno in spoštljivo komunikacijo, upoštevanje in nagrajevanje sposobnosti, usmerjenost v cilje za dobrobit družbe in okolja, vzpostavitev sistema odgovornosti – vse  to so po mojem mnenju nujne sestavine uspešnega in zdravega razvoja.

V preteklosti sem bil tudi nekaj let aktiven v politiki, in to kot predsednik neparlamentarne stranke SMS Zeleni in občinski svetnik v Občini Šentilj. Po desetletju premora sem se odločil ponovno aktivirati, saj so bile razmere v družbi kritične. Sovraštvo, nestrpnost, žalitve, negativizem, strah, pogrom pravne države, korupcija, uničevanje medijev, javnih institucij in ves čas izredne razmere.

Politiko je treba spremeniti. Vverjamem, da je to mogoče.

Potrebujemo strpnejšo, bolj sproščeno in prijaznejšo Slovenijo, z upanjem v boljšo prihodnost. Zato sem se pridružil Gibanju Svoboda in sedaj skušam pozitivne spremembe dosegati preko aktivnega delovanja kot poslanec v državnem zboru. Prizadevam si za argumentirano, strpno debato, ki pritiče hramu demokracije.

Profili na družbenih omrežjih:

Iščite po celotni spletni strani: