Podprli smo Shod za znanost

278011539_113330154661680_2607813925420413240_n

S svojo udeležbo so nekateri naši kandidati danes simbolno podprli Shod za znanost. Podpiramo pluralnost izobraževalnih in raziskovalnih inštitucij, a le, če izpolnjujejo za vse veljavne pogoje in dosegajo mednarodno uveljavljene kriterije kakovosti.

Le nekaj tednov pred volitvami mimo transparentnih postopkov ustanavljajo novi raziskovalni inštituti in nove javne univerze. To se dogaja brez ustreznih analiz, strateških usmeritev in brez strokovne javnosti, novi subjekti pa še bolj drobijo že tako razdrobljen visokošolski in raziskovalni prostor v Sloveniji.

Načeloma seveda ne nasprotujemo ustanavljanju novih javnih inštitucij, ampak za to morajo biti najprej opravljene strokovne analize in postavljeni jasni pogoji, ki so enaki za vse. Osnovno vodilo mora biti vrhunska kakovost, ki se dokazuje v mednarodnem prostoru.

V Gibanju Svoboda podpiramo Shod za znanost, pobudo, ki jo podpirata tudi Rektorska konferenca in Koordinacija samostojnih raziskovalnih inštitutov Slovenije. Svojo podporo so s prisotnostjo izrazili upokojena profesorica dr. Mirjam Bon Klajnšček, izvršna direktorica Slovenske filantropije Tereza Novak, politolog Lenart Žavbi, novinarka in urednica Mojca Šetinc Pašek, nekdanji rektor ljubljanske univerze dr. Igor Papič in upokojeni strokovnjak za jedrsko varnost na Inštitutu Jožef Stefan Miroslav Gregorič.

Deli objavo na socialnih medijih

Ne zamujajte, naročite se na e-novice

Sem in tja te bomo obveščali o pomembnejših dogodkih, akcijah in dosežkih. Nobenega smetenja, obljubimo!