Osebni zapis

Ugriznila sem. A grizla bom še naprej.
Author picture

Irena Joveva

Author picture

Irena Joveva

01.04.2023

Ni hec. Iz podjetja Apple so stopili v stik z mano, ker so želeli, da se sestanemo in pogovorimo o pismu, ki sem jim ga poslala glede njihovega nepopolnega spoštovanja slovenskega jezika. Ta teden smo se končno uskladili in dobili v živo, v Evropskem parlamentu v Bruslju.

Izplen? Glede na sestanka z Netflixom in Disneyjem vam moram povedati, da sem po tokratnem vendarle nekoliko bolj optimistična. Točno so poznali ozadja, sami so izpostavili zavedanje, da se pripravlja prenova slovenske zakonodaje, jasno pa jim je bilo tudi, da se ne bom ustavila. To sem jim sicer še enkrat povedala na sestanku. Za vsak slučaj.

Oni pa so mi medtem zagotovili, da so pospešili delo na tako imenovani lokalizaciji oziroma, z drugimi besedami, intenzivno delajo na tem, da bodo njihovi operacijski sistemi na voljo tudi v slovenščini. Pravzaprav so mi povedali, da je lokalizacija slovenščine njihova prioriteta.

Kdaj se bo to dejansko zgodilo, niso želeli napovedovati, ker želijo, da je vse tako, kot mora biti. Ne želijo govoriti na pamet. To vse razumem in tudi verjamem jim, da se z zadevo ukvarjajo, ker je bil njihov odnos izjemno spoštljiv. Toda ne želim pa, da vse skupaj ostane na nekih praznih obljubah. Zato smo se dogovorili, da ostajamo v rednem stiku, ker želim pozorno spremljati ta njihov napredek.

Kdo je torej rekel, da se ne da? Grizem dalje!

Deli objavo:

Osebni zapisi

Iščite po celotni spletni strani: