Osebni zapis

Prehajamo v novo obdobje, obdobje sanacije
Author picture

Marjan Šarec

Author picture

Marjan Šarec

21.08.2023

Intervencija (v osnovnem pomenu besede) zaradi poplav je več ali manj zaključena in prehajamo v novo obdobje. Obdobje sanacije. Kot je znano, je Vlada RS s tem namenom imenovala državnega sekretarja, pristojnega za področje sanacije. Seveda je treba povedati, da se ni začelo s poplavami 4. avgusta, temveč smo se že v juliju spopadali z neurji. Že takrat na primer, je dvakrat udarilo v Črni na Koroškem. Tolklo pa je praktično po vseh območjih Slovenije.

Zato mi dovolite, da se na tem mestu poleg gasilcev (ki tako ali tako nosite glavno breme ob vsakem izrednem dogodku) res iskreno zahvalim vsem službam in prostovoljcem, ki ste ves čas na terenu in opravljate svoje delo. Namenoma ne bom navajal poimensko, ker res ne želim narediti nikomur krivice in ga izpustiti. Morda ste samo sosed, ki je priskočil na pomoč sosedu, morda prijatelj. Zgodb je nešteto in zagotovo bodo odzvanjale še dolgo.

Ker gre za najbolj obsežne poplave v zgodovini Slovenije, je škoda ogromna in sanacija bo zahtevna in dolgotrajna. Zato ne smemo pozabiti na prizadeta območja tudi potem, ko ne bodo več vsakodnevno prisotna v medijih.

Upam pa tudi, da nam bo do konca poletja prizanešeno z neurji, kot smo jim bili priča prejšnji mesec.

Deli objavo:

Osebni zapisi

Iščite po celotni spletni strani: