Osebni zapis

Povezani zmagujemo
Author picture

Tereza Novak

Author picture

Tereza Novak

30.11.2022

V super volilnem letu, ko je pred nami samo še ena volilna nedelja, kaže Slovenija precej drugačno podobo, kot smo je navajeni. Ne velja več, da na volišča gotovo pridejo le volilci desnice. Ljudje z levega političnega pola nismo več brezbrižni, ko govorimo o volitvah. In to je ena od najboljših značilnosti letošnjega leta. Tudi zato imamo danes vlado, ki v ospredje postavlja dobrobit ljudi, pravno državo, solidarnost, se bori proti sovražnemu govoru in postavlja nove standarde političnega dialoga. Tudi zato sedi danes v parmalentu veliko nas, ki v politiki do zdaj nismo nabirali kilometrine, imamo pa veliko energije. Politično kulturo Slovenije moramo obrniti v pozitivno smer.

Prihodnja štiri leta bodo tudi občinski odbori polni novih ljudi, na super referendumski nedelji pa smo z jasno večino potrdili zakone aktualne vlade in ji dodatno potrdili mandat, da vodi politiko, ki prinaša v Slovenijo svobodo, zaupanje, napredek in pogled v prihodnost. Prepričana pa sem, da moramo ljudje sodelovati kadar imamo za to priložnost, tudi ko imamo dobro vlado in mislim, da jo zdaj imamo. Da želimo sodelovati, so pokazale volitve in seveda referendum. Gre nam dobro in aktivni moramo ostati tudi v letih, ki prihajajo.

Ves čas mojega dela v nevladni organiizaciji sem zagovarjala partnerstvo med različnimi sektorji. Zdaj vem, da to  v Sloveniji zares lahko dosežemo. Različni sektorji v družbi morajo sodelovati, če hočemo, da bomo dosegali najboljše rezultate in vsi živeli bolje.

Tudi ob referendumih smo to pokazali. Angažirana civilna družba, aktivni nosilci političnih funkcij, ki tudi na ulici razlagamo zakone in se ne skrivamo, pa ljudje, volilci, ki se zavedajo svoje moči, to je zmagovalni recept.

Še nekaj smo naredili prvič. Prvič v zgodovini Slovenije so tri stranke koalicije skupaj izpeljale referendumsko kampanjo. Ne vsaka zase, pač pa skupaj, povezane, ker skupaj kot koalicija delamo tudi za dobro vseh v Sloveniji in širše.

Ko bo za nami še zadnja volilna nedelja upam, da bomo vnesli nekaj “dolgčasa” v slovensko politiko. Če bi bilo po moje, bi to gotovo naredili. Kajti ljudje potrebujejo mir in vedenje, da jih zastopamo politiki, ki jim lahko zaupajo. Ob tem ima tudi opozicija svoje mesto. Ampak ne destruktivna, kot je bila vse od začetka tega mandata. Potrebujemo opozicijo, ki bo znala brez manipulacij postavljati ogledalo vladajoči koaliciji in tako prispevati k iskanju najboljših možnih rešitvev.

Za konec še enkrat zahvala v imenu referendumske koalicije. Hvala, ker ste si vzeli čas in glasovali 3xZA. Potrdili ste zakone, ki jih je pripravila vlada in smo jih izglasovali v Državnem zboru. Potrdili ste zahtevo za neodvisno RTV, zaupali ste nam, da bomo izboljšali zakon o dolgotrajni oskrbi, zato da bo kar najbolje odgovarjal na potrebe ljudi in potrdili ste mandat vladi, da se organizira tako, da bomo skupaj kos trenutnim izzivom in izzivom prihodnosti.

Mi v Državnem zboru zdaj nadaljujemo z rednim delom in zares se bomo trudili, da bo naše delo opravičilo vaše zaupanje. In še bomo šli med ljudi, kajti samo tako, povezani in skupaj z vami lahko delamo v dobro vseh. In pri tem zmagujemo.

Deli objavo:

Osebni zapisi

Iščite po celotni spletni strani: