Osebni zapis

Novoletna poslanica Urške Klakočar Zupančič
27.12.2023

Spoštovane državljanke in državljani,

za nami je še eno izjemno leto, polno čudovitih trenutkov, novih spoznanj in modrih odločitev. Čeprav je bilo leto 2023 polno resnih preizkušenj, je bilo po drugi strani tudi obogateno z izjemno opravljenimi nalogami, pri katerih smo spoznali, da smo kot narod ohranili močan občutek solidarnosti.

Pomoč sočloveku v stiski, izjemna požrtvovalnost prostovoljcev, humanitarnih in nevladnih organizacij ter hiter odziv oblasti, so najpomembnejše družbene vrednote. Ponosni smo lahko, da znamo postaviti v ospredje potrebe države in državljanov kot celote ter da smo kljub številnim različnim političnim mnenjem znali poiskati skupne zakonodajne rešitve. Le s predanostjo skupnemu cilju, to je blaginji ljudi, smo lahko sprejeli ključne odločitve in pripomogli h krepitvi naše države.

Prihajajoče praznike v takšni ali drugačni obliki praznujemo že več kot dve tisočletji, a vendar jih vsakič znova doživljamo drugače. Vsako leto, ki ga puščamo za seboj, je popisano z drugačnimi vsebinami in obogateno z novimi slikovnimi spomini. Kmalu ugotovimo, da ima uspeh za vsakogar drugačen pomen in priznati si moramo, da vsako leto globoko v sebi postajamo skromnejši v željah. Želimo si notranjega zadovoljstva, prijaznih besed, dobrih dejanj in iskrenih prijateljstev.

Spoštovani,
moje misli niso namenjene samo prebivalkam in prebivalcem Slovenije, temveč tudi vsem rojakom v tujini. V teh čarobnih božično – novoletnih dneh želim, da vaš dom napolni toplina družine, ljubezni in sreče. Naj bodo vaši trenutki polni radosti, smeha in miru. Zahvalimo se za dobre stvari preteklega leta, izzive, ki so nas obogatili in uspehe, ki smo jih dosegli. S posebej dobrimi željami usmerimo praznično čarobnost k bolnim in osamljenim ter jih obdarimo z nasmehom, prijazno besedo in stiskom roke.

Z optimizmom zakorakajmo v novo leto in z navdihom sprejmimo nove priložnosti. Srčno zahvalo izrekam tudi vsem, ki boste praznične trenutke preživeli na svojih delovnih mestih in tudi tako izrazili svojo poslanstvo do naroda in države. Pričarajte si praznične trenutke in vedite, da niste sami.

Želim vam, da božič preživite v ljubezni in radostni spokojnosti srca v krogu svojih družin, prijateljev ali znancev, novo leto pa vam naj uresniči veliko vaših načrtov in želja.

Kot pravi Tone Pavček:  »Tako se zmeraj na novo rojeva novo. Nov up. Nova misel. Nov dan.«

Srečno vsem!

Deli objavo:

Osebni zapisi

Iščite po celotni spletni strani: