Slovenijo je pred nekaj dnevi zajela in prizadela huda ujma. Katastrofalni primež voda in vetra sta ljudem odvzela veliko, nekaterim tudi največ – življenje. Zato je škoda neizmerna in neizmerljiva. Vsem svojcem žrtvam izrekam iskreno in globoko sožalje v imenu vseh poslank in poslancev Državnega zbora Republike Slovenije.

Pomoč sočloveku je lahko najbolj plemenito dejanje. Ne zato, ker bi kaj pričakovali v zameno, ampak zato, ker smo ljudje solidarna bitja. Zato mora biti sporočilo jasno. Nihče ni in ne bo ostal sam v nesreči. Odzvati se moramo kot sistem in tudi kot posamezniki. Vsak lahko pomaga po svojih najboljših močeh.

Najprej se je potrebno zahvaliti vsem požrtvovalnim posameznikom in posameznicam vseh struktur zaščite in reševanja, policistom, vojakom, civilnim organizacijam in številnim drugim. Vedno znova sem pozitivno presenečena, kako znamo v najhujših časih Slovenci in Slovenske stopiti skupaj in si pomagati.

Naj nam bo ta neizmerna katastrofa priložnost ne le za sanacijo nastale materialne škode, ampak tudi priložnost za graditev nove družbene realnosti. Takšne realnosti, kjer bodo v ospredje postavljeni ljudje in okolje, kjer bodo najbolj pomembni skrb za sočloveka, prijateljstvo, združevanje, tovarištvo, pomoč in sodelovanje.

Za lepšo skupno prihodnost opravimo svojo dolžnost in pustimo za seboj stvari, ki nas razdvajajo. V univerzalnem blagoslovljenem miru se zedinimo in dajmo prednost bistvenemu. Z vsako mislijo in dejanjem vzpostavljajmo lepšo prihodnost za nas in naše otroke. Naj nas ne vodi preteklost, ki sodi zgolj v spomin in opomin krivic, ki z našo voljo in razumom sodijo v neponovljivo zbirko uničujočih dogodkov. Naj bo danes prvi dan, ko bomo opustili ta in druga nesoglasja zavoljo boljšega jutri. Ne pozabimo, ampak odpustimo sebi in drugim. Pojdimo složni naprej v skupnem koraku z mislimi za dobro sočloveka ter narave. Zdaj moramo obnavljati in graditi na novo. Pri tem pa nikakor ne smemo pozabiti na šibkejše v družbi: otroke, starejše ter tudi na živali in okolje.

Naredimo skupni korak skupaj. Bodimo močni, enotni, ponosni, dejavni, saj bomo le tako lahko dosegli trenutek preloma v drugačno, svetlo prihodnost.

Za novo, mirno, složno in zadovoljno Slovenijo.

Hvala vsem!

Deli objavo:

Osebni zapisi

Iščite po celotni spletni strani: