Osebni zapis

Lansko leto požari, letos neurja
Author picture

Marjan Šarec

Author picture

Marjan Šarec

22.07.2023

Pred letom dni smo se soočali s popolnoma drugimi izzivi na področju zaščite in reševanja. Suša s pomanjkanjem vode na Primorskem in požari so bili glavni izziv. Letos nas pestijo neurja, ki povzročajo ogromno škodo praktično po celi državi.

Vse sile za zaščito in reševanje so že od prvega trenutka na intervenciji. V Cerknem in Vojniku je vojska z delovnimi stroji in moštvom aktivna že nekaj dni, danes bo tudi na Koroškem. Na terenu bo toliko časa, da se življenje vrne kolikor toliko v normalo.

Bilo je pa v teh dneh ogromno helikopterskih reševanj v gorah tudi zaradi nepremišljenosti, saj se v gore ob najavljenem alarmu ne odhaja. Zato bodimo v bodoče bolj pozorni in ne ogrožajmo sebe in drugih.

Ob koncu pa še tistim, ki mi pišete, da kot država nismo nakazali nobenega denarja za intervencijske stroške občin, niti za gašenje na Krasu itd… Prosim, da se najprej pozanimate. Z neresničnimi trditvami ne pripomorete k boljšemu življenju tistih, ki so v nesrečah prizadeti, ne tistih, ki odpravljajo posledice.

Vsem želim predvsem miren konec tedna, kajti zadnji dnevi so bili težki za vse.

Deli objavo:

Osebni zapisi

Dušan Stojanovič

Dušan Stojanovič

Dušan Stojanovič

Dušan Stojanovič

26.09.2023

Iščite po celotni spletni strani: