Osebni zapis

Hvala vsem na terenu, pazite nase!
Author picture

Marjan Šarec

Author picture

Marjan Šarec

05.08.2023

Kot ob vsaki naravni nesreči, tudi tokrat družbena omrežja ne mirujejo. Mnogo je pozitive in povezovalnosti, žal pa tudi mnogo komentarjev, ki tja ne sodijo, zlasti pa ne ob takih dogodkih.

Na terenu so ljudje v hipu izgubili vse, kar so s trudom spravljali skupaj dolga leta, da o vrednosti človeškega življenja niti ne govorim. Zato je še toliko bolj pomembno, da kot družba držimo skupaj in se zavedamo moči narave in našega največjega orodja v boju. Naše povezanosti in solidarnosti.

Takih zgodb je v teh dneh ogromno, od vseh reševalnih služb do čisto običajnih sosedov in neznancev, ki ponujajo zavetje in drugo pomoč. In če je sploh lahko kaj dobrega v taki situaciji, ki nas je doletela, je to prav biti človek drugemu.

Vsem, ki na terenu delujete v kateri koli organizaciji, se iskreno zahvaljujem, kajti nič ne more nadomestiti vaše pripravljenosti pomagati sočloveku.

Spoštovani, po težki noči nas čaka še en težek dan poln negotovosti. A vse izzive bomo skupaj premagali, kajti vedno smo jih in tako bo tudi tokrat. Nastopili bodo trenutki jeze, obupa, kakšna kletvica, a na koncu bomo še enkrat s skupnimi močmi dočakali zmago nad močjo narave. Tako kot že tolikokrat doslej.

Hvala vsem na terenu, pazite nase!

Deli objavo:

Osebni zapisi

Iščite po celotni spletni strani: