Osebni zapis

Videli smo v tem tednu, kam pripelje hujskanje ljudi
Author picture

Marjan Šarec

Author picture

Marjan Šarec

04.06.2023

RTV Slovenija je bila vedno zanimiva za politiko in to ni nobena skrivnost. Pravzaprav je bil zanimiv samo en segment in sicer informativni program, za druge vsebine (kulturne, izobraževalne, dokumentarne, znanstvene, športne…) takega zanimanja ni bilo. Zato je nujno čim bolj umakniti vsakršno politiko iz odločanja na RTV Slovenija. Novi zakon je bil sprejet ravno s tem namenom in upam, da se bo to začelo udejanjati po prvem sklicu novega Sveta RTV Slovenija.

Videli smo v tem tednu, kam pripelje hujskanje ljudi. Tako daleč, da pridejo pred hišo RTV in začnejo obračunavati z zaposlenimi. Večinoma verbalno, a nekateri gredo še dlje. Ob dejstvu, da jim ravno vodstvo te hiše omogoča televizijske prenose shodov, trdijo, da jih mediji ignorirajo. Oh, kako zlagano je to vse skupaj. Na shodih molijo Očenaš, hkrati pa napadajo, zmerjajo in žalijo vse, ki mislijo drugače.

Nekako podobne misli me obhajajo ob ustanavljanju miselnih in sodelovalnih platform. Nihče jim ne krati pravice ustanoviti društva in govoriti o prihodnosti Slovenije, a kaj ko gre za dva poslanca največje opozicijske stranke (eden je celo predsednik sveta stranke), katere predsednik govori o državljanski vojni, spodbuja zgoraj omenjene proteste, ima zaničljiv odnos do medijev, ne dviguje sodne pošte, itd, itd… Ko bodo ustanovili svojo stranko, ki se bo jasno zavzela za obsodbo prej navedenega, bomo verjeli, da so nameni resni. Ali pa se vsaj opredelili do vsega tega. Dotlej gre zgolj za volka v ovčji preobleki, ali če hočete volka iz pravljice, ki je požrl babico in zdaj čaka Rdečo kapico, da stori isto. Sladke besede z uničujočo močjo.

Lonček je pristavil tudi nekdanji predsednik republike, ki je bil tiho ob vseh kršitvah, solzivcu na ljubljanskih ulicah, uničevanju STA in RTV Slovenija, danes je pa nenadoma poln nasvetov aktualnemu predsedniku vlade. Govori celo, da vlada deluje razdiralno. Tudi, če bi to držalo, a smo svetlobna leta daleč od tega, je on zadnji, ki lahko daje tovrstne ocene.

Deli objavo:

Osebni zapisi

Iščite po celotni spletni strani: