Osebni zapis

Draga moja Univerza v Mariboru
Author picture

Emilija Stojmenova Duh

Author picture

Emilija Stojmenova Duh

18.09.2023

Draga moja Univerza v Mariboru,

Da. Ste avtomni. In da, trenutno sem članica Vlade Republike Slovenije.

Ampak tega ne pišem, kot ministrica. Pišem kot Emilija, alumna Univerze v Mariboru. Kot nekoč dodiplomska in tudi podiplomska študentka iste univerze. Kot Mariborčanka, ki ima neskončno rada svoje mesto in ljudi, ki živijo v mestu. Ki si želi, da mesto in vse inštitucije v mestu napredujejo in se razvijajo. Ampak, same od sebe ne bodo. Potrebujemo ljudi, ki bodo zato poskrbeli, ki bodo mesta vlekli naprej. In Maribor takšne ljudi ima. Vsi skupaj se pa moramo potruditi, da jih v mestu zadržimo in ne odganjamo stran.

S tem, kar trenutno, draga univerza, počnete, delate ravno nasprotno. Odganjate svetovno prvakinjo v taekwondoju ter dobitnico srebrne in zlate medalje na evropskem tekmovanju v kikboksu. Namesto da bi bili ponosni, da si je takšna oseba izbrala ravno našo univerzo, pa bi lahko katerokoli drugo in še štipendijo bi prejela, jo zavračate, ker ni opravila testa gibalnih sposobnosti?

Birokracija, ironija, totalni nesmisel? Komu na čast?

Kako naj privabimo najboljše študentke in študente v mestu, če še te, ki si želijo študirati pri nas, s takšno lahkoto zavračamo?

1. 10. ni tako daleč. Upam, da bodo vsi vpleteni na univerzi še enkrat premislili in čimprej Tyra Barada omogočili termin za test ter potem možnost vpisa. Da bomo vsi skupaj čez nekaj let ponosni na diplomantko Univerze v Mariboru za katero bomo do takrat ponosno navijali na tekmovanjih 🙏

Športnikom prijazna univerza? Acta non verba.

Deli objavo:

Osebni zapisi

Iščite po celotni spletni strani: