Občina Ljutomer

Kandidatka za županjo

Bojana Gošnjak
SVOBODA ZA LJUTOMER
 • ZA gradnjo dostopnih stanovanj za mlade in dostojnih bivališč za starejše!
 • ZA učinkovito črpanje sredstev in finančne spodbude!
 • ZA Ljutomer, ki bo gospodarsko, kulturno in turistično srce Prlekije!

S svojim delom bomo skrbeli za ključna razvojna področja naše občine:

 • Takojšnje reševanje stanovanjske problematike vseh generacij
  Prednostno se bomo lotili zagotavljanja dostopnih stanovanj, spodbujali skupnostne gradnje in prenove praznih objektov. Ker želimo, da mladi ostanejo v naši občini. Ker si starejši, ki že desetletja prispevajo k naši skupnosti, zaslužijo dostojno prebivati v kakovostnih oskrbovanih bivalnih enotah.
 • Izboljšanje učinkovitosti črpanja sredstev
  Na voljo imamo veliko državnih in evropskih razvojnih sredstev, ki trenutno žal ostajajo neporabljena. Zato bomo vzpostavili nov javni zavod za učinkovito črpanje sredstev, ki bodo prispevala k razvoju turizma, podjetništva, kulture in izobraževanja ter pomagala ustvarjati nova delovna mesta.
 • Izboljšanje kakovosti življenja
  S projekti ozelenitve javnih površin, nadgradnje športne infrastrukture in prometnih povezav, z raznolikim kulturnim programom, delavnicami vseživljenjskega učenja in upoštevanjem pobud občank in občanov, bo Občina Ljutomer znova postala živa prestolnica Prlekije.
> Preberi več

Kandidatka za županjo

Bojana Gošnjak
Bojana Gošnjak

Po izobrazbi sem diplomirana ekonomistka, trenutno pa opravljam računovodska dela na ljutomerski Osnovni šoli.

Poleg financ imam izkušnje tudi kot sodnica porotnica in poslovodkinja, že več kot deset let pa sem aktivna v Društvu prijateljev mladine Ljutomer, kjer organiziram, koordiniram in vodim zdravstveno letovanje otrok v Baški.

Sem zagovornica zelenega turizma in čiste narave, tehnološko razvitega podjetništva, kulturnega napredka, odgovorne porabe javnih sredstev, medgeneracijskega sodelovanja ter sodelovanja občine z občankami in občani.

Ljutomer je že od nekdaj veljal za pomembno upravno in trgovsko središče. V naši občini je nastala ideja o Zedinjeni Sloveniji, pri nas so bile organizirane prve kasaške dirke in posneti prvi filmski posnetki. Danes se v Občini Ljutomer soočamo s problematiko izseljevanja mladih in staranja prebivalstva. Primanjkuje stanovanj za mlade in bivalnih enot za starejše, podjetja se soočajo s pomanjkanjem tehničnega kadra, na območju Mure in Jeruzalemsko-Ormoških goric pa ostaja še ogromno neizkoriščenega turističnega potenciala. Z novo umetniško gimnazijsko smerjo nastaja tudi ogromno priložnosti za nove kulturne vsebine.

Živeti želim v občini, katere mestno jedro bo znova v ponos in korist občanom. S trajno ozelenitvijo Glavnega trga, krepitvijo festivalskega in sejemskega življenja ter kulturnim centrom bo mestno središče ponovno oživelo, turistični ponudniki in kulturni ustvarjalci pa bodo pridobili stabilno platformo za svoje delovanje.

Kandidati za občinske svetnike

1.
Bojana Gošnjak
2.
Samo Karlovčec
3.
Anja Kristl
4.
Sandi Jesenik
5.
Matejka Polak
6.
Jakob Žuman
7.
Alenka Zima
8.
Andrej Horvat
9.
Sara Žibrat
1.
Vitomir Kaučič
2.
Brigita Bohinec Zadravec
3.
Dominik Močnik
4.
Sabina Germšek Kotnik
5.
Marjan Carovič
6.
Urška Nemec
7.
Alen Bolkovič
1.
Svetlana Oletič
2.
Damir Fotivec
3.
Maja Vrbnjak
4.
Maksimiljan Cvetko
5.
Janja Zadravec

Pomagajte nam izboljšati življenje v svojem kraju

Imate predlog, vprašanje ali idejo? Sporočite jo kandidatu v vašem kraju.

Iščite po celotni spletni strani: