Občina Kočevje

Kandidatka za županjo

Renata Turk
Kocevje_final
SVOBODA ZA KOČEVJE
 • ZA demokratično in participativno Kočevje, kjer medgeneracijsko sodelujemo!
  ZA bolje povezano Kočevje, ki se gospodarsko in turistično hitreje razvija!
  ZA trajnostno, zeleno in prehransko samooskrbno Kočevje!

S svojim delom bomo skrbeli za ključna razvojna področja naše občine:

 • Zeleni in trajnostni preboj
  Želimo in zahtevamo ogljično nevtralno občino, ki energijo pridobiva iz obnovljivih virov. Na občinske strehe bomo zato namestili sončne elektrarne, nadgradili polnilnice za električne avtomobile in v energetsko samozadostnost investirali tudi na drugih področjih. 
 • Učinkovita občinska infrastruktura za pospešen razvoj
  Spodbudili bomo obnovo državne ceste Ljubljana–Petrina, poskrbeli za več železniških povezav ter vzpostavili boljše notranje avtobusne prevoze. Vse to bo prispevalo k hitrejšemu gospodarskemu, kulturnemu in turističnemu razvoju.
 • Medgeneracijsko sodelovanje s primernimi in varnimi prostori
  Mladim bomo priskrbeli ustrezne prostore za varno in zdravo preživljanje prostega časa. Starejši in invalidi pa bodo dobili dnevni center z varstvom in oskrbo glede na potrebe posameznika z obveznim prostorom za druženje.
> Preberi več

Kandidatka za županjo

Renata Turk
Renata_Turk_GS_corr_003_1920x1920_2

Sem Renata Turk, rojena, 27. 1. 1979, v Novem mestu, po izobrazbi magistra poslovnih ved, zaposlena zadnjih 13 let pri Upravni enoti Kočevje, kot svetovalka v oddelku za upravne notranje zadeve, od koder me večina občank in občanov tudi pozna.

V lokalnem okolju sem trenutno aktivna kot predsednica Sveta staršev v Osnovni šoli Stara Cerkev, članica Sveta Osnovne šole Stara Cerkev in članica Okrajne volilne komisije v Kočevju. Sem tudi partnerka in mama dveh sinov. Vse svoje dosedanje življenjske cilje sem dosegla. Za dosežek si štejem tudi to, da imam urejeno harmonično družinsko življenje, da imam z ljudmi odlične odnose in da v stvareh, ki jih počnem uživam. V prostem času rada berem, hodim in se z družino odpravim na izlet. Priložnostno rada preizkusim adrenalinske aktivnosti.

Zgodbe ljudi se me dotaknejo. Ni mi vseeno kakšna bo naša Kočevska v prihodnosti in kako bomo živeli ljudje v njej, zato se bom zavzemala ZA občino z ustrezno zdravstveno oskrbo, ZA občino varno občanom, ZA delovna mesta, ki so dobro plačana, ZA nadaljnji gospodarski razvoj in turizem s predpostavko na varovanju okolja in ohranjanju narave ter ZA čimprejšnjo izgradnjo hitre ceste in obvoznic. Delo županje bom opravljala poklicno, ker sem prepričana, da bom lahko le-tako prispevala za občanke in občane največ, saj si le-ti to zaslužijo.

Kandidati za občinske svetnike

1.
Renata Turk
2.
Primož Pantar
3.
Lucija Höferle
4.
Damir Marinč
5.
Magdalena Babič
6.
Sanel Čeleš
7.
Marija Poje
8.
Robert Latin
9.
Petra Lunder
10.
Tilen Bižal
11.
Mirko Pavlin
12.
Marjan Jarc
13.
Vladimir Hace
14.
Danijela Kofol
15.
Ivan Novak
16.
Veronika Veselič
17.
Nada Höferle

Pomagajte nam izboljšati življenje v svojem kraju

Imate predlog, vprašanje ali idejo? Sporočite jo kandidatu v vašem kraju.

Iščite po celotni spletni strani: