Občina Gornja Radgona

Kandidat za župana

Marjan Žula
gornja radgona final
SVOBODA ZA GORNJO RADGONO
 • ZA širitev industrijske cone in selitev industrije iz mesta!
 • ZA varne šolske poti in prometne povezave!
 • ZA javne zgradbe z izključno obnovljivimi viri energije! 

S svojim delom bomo skrbeli za ključna razvojna področja naše občine:

 • Dograditev javne infrastrukture
  Razširili bomo industrijsko cono na obrobju mesta. Postavili bomo nov vrtec v Negovi, za šolarje v občini bomo uredili varne šolske poti, za občane pa prenovili avtobusno postajo v Gornji Radgoni in navezovalno cesto na avtocestni priključek Grabonoš.
 • Ohranjanje in varovanje okolja
  Občinske stavbe in druge primerne zgradbe bomo opremili s sončnimi celicami in poskrbeli, da se bodo za zagotavljanje energije v javnih prostorih uporabljali izključno obnovljivi viri.
 • Razvoj turizma in negovanje kulture
  Negovsko jezero bo postalo center družinskega in rekreacijskega turizma. Prenovili bomo tudi kulturni dom in si prizadevali za tesnejše čezmejno povezovanje predvsem na področju turizma in kulture. Naša prioriteta bo tudi krepiti sodelovanje pri evropskih projektih.
> Preberi več

Kandidat za župana

Marjan Žula
Marjan_Zula_GS_corr_012_1920x1920_2

Čeprav sem že dve leti upokojen, sem še vedno aktiven član družbene skupnosti. Dobrih 25 let sem bil ravnatelj radgonske glasbene šole, od leta 2008 do upokojitve pa direktor Doma starejših občanov Gornja Radgona.

V mladosti sem bil aktiven športnik košarkar, profesionalni glasbenik in lutkar. Deloval sem predvsem na kulturnem področju in prejel številne nagrade in priznanja (Gerbičeva nagrada, nagrada dr. Antona Trstenjaka, priznanje ZKO občine Maribor …).

Prosti čas, ki sem ga imel ob delu in vseživljenjskem izobraževanju vedno malo, sedaj rad preživljam z družino in vnuki, rad kaj preberem, predvsem pa rad rešujem sudoku in križanke.

Gornja Radgona mora postati prepoznavna občina, ki bo privlačna za bivanje, ustvarjanje in bo ponujala nove priložnosti. Z premišljenimi ukrepi in investicijami bomo z ekipo poskrbeli, da bo Gornja Radgona postala sodobno urejena občina, ki varuje naravne vire in skrbno ravna z omejenim prostorom. Kot prometno, administrativno in gospodarsko vozlišče lahko Gornja Radgona z nadaljnjim razvojem podjetniške aktivnosti, kulturne produkcije ter izmenjave s sosednjo Avstrijo še poveča svojo vlogo v širši regiji in čezmejnem prostoru.  

Kandidati za občinske svetnike

1.
Anton (Zvone) Rožman
2.
Aleksandra Fekonja
3.
Karel Klobasa
4.
Irena Fekonja
5.
Jožek Kociper
1.
mag. Marjan Žula
2.
dr. Polona Kralj
3.
Dušan Zagorc
4.
Vlasta Marič
5.
Gorazd Krištof
6.
Maša Škrobar Klofnar
7.
Mitja Adam
8.
Davorka Makovec
9.
Vera Granfol
10.
Simon Grlec
1.
Nina Elise Reiter
2.
Kristjan Borovšak

Pomagajte nam izboljšati življenje v svojem kraju

Imate predlog, vprašanje ali idejo? Sporočite jo kandidatu v vašem kraju.

Iščite po celotni spletni strani: