NOVICA

Zloraba grafične podobe za zavajanje volivcev
22.11.2022
photo_2022-11-22_17-04-39

V zadnjih dneh se na družbenih omrežjih pojavljajo zavajajoče objave, ki so tipografsko, barvno in grafično podobne skupni referendumski kampanji 3xZA. Z zlorabo naše grafične podobe in logotipov Gibanja Svoboda, Socialnih demokratov in Levice skušajo avtorji teh objav vplivati na volivke in volivce ter jih pod pretvezo, da gre za objavo treh koalicijskih strank, nagovarjati, da na referendumih glasujejo proti. Gre za nedopustno manipulacijo in krajo logotipov, zato bomo vložili kazensko ovadbo, saj gre za sum kaznivega dejanja po 151. členu Kazenskega zakonika.

Povedno je, da negativno kampanjo in manipulacije uporabljajo le nasprotniki treh zakonov, o katerih bomo odločali v nedeljo. Ob tem naj spomnimo, da je stranka SDS že med kampanjo zbiranja podpisov za razpis referendumov pri oglaševanju uporabljala barve in pisavo, ki je zelo – in zagotovo ne naključno – spominjala na celostno grafično podobo Gibanja Svoboda.

V koaliciji se – za razliko od pobudnikov referenduma – nedeljskega izida ne bojimo in naša kampanja bo, tako kot je doslej, poštena. Temeljila bo na argumentih, dejstvih in spoštljivi komunikaciji.

Deli objavo:

Novice

Iščite po celotni spletni strani: