NOVICA

Zagrizli smo v reforme
25.01.2024
Screenshot 2024-01-25 094904

Finančni minister in podpredsednik Vlade Republike Slovenije Klemen Boštjančič je v oddajah Odmevi Televizije Slovenija in 24 ur zvečer na Pop TV govoril o zaupanju tujih vlagateljev v Slovenijo in izpeljavi reform. Posebej je poudaril zaupanje tujih investitorjev v Slovenijo in njeno vlado, kar potrjujejo tudi podatki.

»Mednarodni investitorji verjamejo Sloveniji, verjamejo, da bo Slovenija izpeljala reforme, verjamejo, da bo Slovenija rasla bolj kot druge primerljive države, in to je čisto empirično dokazljivo s številčnimi podatki«.

Reforme so tek na dolge proge, nikoli niso vsem všeč. Vprašanje pa je, koliko resnih reform so izpeljale pretekle vlade. 

 »Lotili smo se jih in vanje zagrizli. Seveda smo ob tem spremljani z vseh strani, opozicije, tudi medijev, velikokrat s kritikami. Večkrat sem opozoril, da kritike poslušamo od tistih, ki jih neka reforma zadeva ali pa ki mislijo, da bodo prizadeti«. Minister pravi, da je na mizi vrsta reform, ki jih bosta vlada in koalicija bodisi izpeljali bodisi ustvarili nastavke, na katerih bodo lahko gradile prihodnje vlade.

Koliko resnih reform so izpeljale pretekle vlade?

Reforme so izjemno pomembne za razvoj države, hkrati pa imajo to lastnost, da zarežejo v obstoječe stanje, kar pa vsem ni pogodu.

»Ker poslušam kritike, kaj pa ste že izpeljali, kaj je realizirano, bom odgovoril s protivprašanjem: katera od preteklih vlad se je tako resno lotila katere koli reforme? Ves čas poslušam kritike in metanje polen, češ lotili ste se reform, kje so te reforme. Gre za ene najobsežnejših ukrepov, ki bodo imeli dolgoročne posledice. Nekaj teh stvari je že narejenih, nekaj jih pa še bo«.

Deli objavo:

Novice

Iščite po celotni spletni strani: