NOVICA

Z dialogom do rešitev za razvoj slovenskega kmetijstva
07.02.2024
IMG_2045

Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Mateja Čalušić je izpolnila svojo zavezo in se na prvem delovnem srečanju sestala s kmetijskimi organizacijami.  Že takoj ob nastopu ministrske funkcije je namreč obljubila konstruktivno sodelovanje in vključevanje vseh, ki kakorkoli sodelujejo pri razvoju slovenskega kmetijstva.

»Sestanek je bil konstruktiven, dialog pa pozitiven,« je ministrica Mateja Čalušić dejala po srečanju s predstavniki Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, Sindikata kmetov Slovenije, Zadružne zveze Slovenije, Zveze kmetic Slovenije, Zveze slovenske podeželske mladine in Združenja hribovskih in gorskih kmetov Slovenije.

»Rada bi se zahvalila kmetijskim organizacijam, ki se vsakodnevno soočajo z izzivi na terenu in opravljajo svoje poslanstvo z odliko. Pogovorili smo se o točkah, ki so jih predlagale kmetijske organizacije, ter sprejeli nekatere sklepe,« je pojasnila.

Dogovorili so se, da bodo s konstruktivnimi pogovori nadaljevali, ministrica Čalušić se je s predstavniki nevladnih organizacij uskladila tudi o nadaljnjih korakih, tudi o izpolnjevanju t. i. “stavkovnih zahtev”.

Ministrica je poudarila, da je odprt dialog ključen za razvoj slovenskega kmetijstva in da je pripravljena prisluhniti ter soustvarjati rešitve, s čimer želi krepiti konstruktivno sodelovanje med vsemi deležniki: »Kajti vsem je skupno, da si želimo konstruktiven dialog. Pomembno je, da vsak glas kmetov na terenu pride tudi do nas in da odprte probleme rešujemo sproti.«

Deli objavo:

Novice

Iščite po celotni spletni strani: