NOVICA

V Svobodi pozivamo k strpnosti in dialogu
17.05.2023
GS_Novinarska_Sajovic_Premk_002

Vodja poslanske skupine Svoboda Borut Sajovic in poslanec Martin Premk sta se odzvala na nedopustne izjave, ki spodbujajo sovraštvo.

»Ko v Evropi divja vojna, nekateri pozivajo k državljanski vojni. V Svobodi delimo zaskrbljenost in strah državljank in državljanov, ki so prebrali izjavo o vojni, o nasilju, o polnjenju jam in jaškov z drugače mislečimi. To je še en poziv k delitvi. Ogorčeni smo. Kje je dno teh stalnih delitev in nestrpnosti? Poziv k nasilju je preprosto preveč, od poziva do nasilja in strašnih dogodkov, ki so se zgodili v Srbiji, je lahko samo en korak. V Svobodi zato pozivamo k strpnosti, dialogu in k temu, da se takšen korak nikdar ne zgodi, največjo odgovornost nosimo prav tisti, ki smo na javnih funkcijah« je bil jasen vodja poslancev Svobode Borut Sajovic

Martin Premk je spomnil, da je bil »dan spomina na žrtve komunističnega nasilja sprejet brez strokovne in javne razprave« in poudaril, da je »šlo za še eno zlorabo zgodovine v strankarske namene. Nobena stranka nima izključne pravice do razlaganja zgodovine. To je delo zgodovinarjev in ne političnih strank. Današnje izjave to potrjujejo«.

Deli objavo:

Novice

Iščite po celotni spletni strani: