NOVICA

V Gibanju Svoboda odločno zavračamo izmišljene očitke evropske poslanke Romane Tomc
14.02.2023
GS_Novinarska_DZ_004

Evropska poslanka iz vrst SDS Romana Tomc je, kot smo zasledili, vodji skupine Evropskega parlamenta za spremljanje spoštovanja demokracije Sophie in ‘t Veld poslala pismo s popolnoma izmišljenim očitkom, da vlada, največja vladna stranka Gibanje Svoboda in poslanka Svobode Šetinc Pašek vršimo nevzdržne politične pritiske na medije.

Romana Tomc je še posebej izpostavila poslanko Svobode Mojco Šetinc Pašek in ji v svoji prijavi očitala, da naj bi ta grozila programskim svetnikom RTV Slovenija. Pri tem se je Tomc oprla na klevete predsednika programskega sveta RTV Slovenija Petra Gregorčiča, da naj bi poslanka Mojca Šetinc Pašek klicala člana programskega sveta RTV Slovenija Andreja Prebila in mu postavila ultimat, da bo, če ne bo v pol ure prispeval podpisa za razrešitev generalnega direktorja, razrešen s položaja predsednika uprave Save Turizma.

To izmišljeno izjavo Petra Gregorčiča je omenjeni Andrej Prebil zanikal. Da zaradi klevetanja in blatenja njenega imena razmišlja o tožbi Petra Gregorčiča, pa je izjavo nemudoma demantirala tudi poslanka Mojca Šetinc Pašek.

Čeprav je bila izjava javno večkrat demantirana, evropska poslanka iz vrst SDS Romana Tomc očitno še naprej zelo aktivno sodeluje pri blatenju poslanke Mojce Šetinc Pašek, Gibanja Svoboda in vlade Roberta Goloba. Zato v Gibanju Svoboda od Romane Tomc pričakujemo umik pisma z izmišljeno vsebino o domnevnih političnih pritiskih na medije, poslano Sophie in ‘t Veld, kakor tudi javno opravičilo, ker sodeluje pri širjenju laži in klevet o naši poslanki.

Deli objavo:

Novice

Iščite po celotni spletni strani: