NOVICA

Ustanovljen je Lokalni odbor Gibanja Svoboda na Vrhniki
26.04.2023
GS_Vrhnika

Pretekli ponedeljek so se na ustanovnem zboru zbrali člani stranke Gibanja Svoboda z Vrhnike in oblikovali strankin lokalni odbor. Gibanje Svoboda je na lanskih lokalnih volitvah v Občini Vrhnika doseglo odličen rezultat in je s petimi izvoljenimi svetnicami in svetniki druga najmočnejša svetniška skupina v 24-članskem občinskem svetu. Z ustanovitvijo Lokalnega odbora je Gibanje Svoboda na Vrhniki dobilo institucionalizirano obliko delovanja svojih članov.

Za prvega predsednika Lokalnega odbora Gibanja Svoboda Vrhnika je bil imenovan Edin Behrić, za člana Izvršnega odbora pa sta bila izvoljena Maja Ravbar Lampič in Marko Prosen. Predsednik je imenoval tudi sekretarko Blanko Gašpirc in Izvršnemu odboru predlagal v potrditev podpredsednika Lokalnega odbora Gregorja Daneva. Članica Izvršnega odbora Gibanja Svoboda Vrhnika je po funkciji še vodja svetniške skupine Gibanja Svoboda v vrhniškem občinskem svetu Alja Stanko.

Predsednik lokalnega odbora Edin Behrić je člane seznanil z dosedanjim delom stranke v občinskem svetu občine Vrhnika in izpostavil, da so člani Gibanja Svoboda vključeni v delovanje vseh komisij in odborov občinskega sveta Občine Vrhnika, kar je dober temelj za razvoj stranke tudi v lokalni skupnosti. Lokalni odbor bo deloval v dobro vseh občanov in občank tudi v prihodnje, svoje delo pa bodo temeljili na vrednotah stranke, kot so spoštovanje, svoboda, odgovornost in zaupanje.

Na ustanovnem zboru je člane pozdravil tudi Matej Grah, predsednik Gibanja Svoboda Mladi.

Nadaljevanje ustanovnega zbora lokalnega odbora je bilo s predstavitvijo predloga programa dela in finančnega načrta, namenjeno pogledu v prihodnost.

Deli objavo:

Novice

Iščite po celotni spletni strani: