NOVICA

Ustanovitev Gibanje Svoboda Mladi Domžale-Kamnik
22.04.2023
gsm domzale-kamnik

V petek, 21.4.2023, je v Domžalah potekala ustanovna seja Lokalnega odbora Gibanja Svoboda Mladi Domžale-Kamnik. Za predsednika je bil izvoljen Uroš Rangus, za podpredsednika pa Gregor Kukovič in Matej Zabret.

Ustanovitev je otvoril in zbrane nagovoril predsednik ustanovnega kongresa Uroš Rangus. Poudaril je pomen odprtega dialoga, sodelovanja in povezovanja v prizadevanju za družbo, ki temelji na strpnosti, enakih možnostih in spoštovanju človekovih pravic. Povedal je, da bo delo v Gibanje Svoboda Mladi Domžale – Kamnik usmerjeno k temu, da se mladim omogoči možnost razprave o pomembnih temah, izmenjavo idej in iskanje rešitev v skupnem interesu.

Skozi različne aktivnosti, kot so okrogle mize, delavnice in srečanja z odločevalci, se bo spodbudilo mlade k aktivnemu državljanstvu in jim dalo glas v družbenih razpravah. Kot ključne programske točke delovanja odbora so zbrani poudarili pametno prostorsko in prometno politiko, trajnostno naravnano rabo naravnih virov in ekonomsko neodvisnost mladih.

Ustanovitve odbora so se udeležili tudi predsednik podmladka Matej Grah, poslanka Monika Pekošak in domžalski občinski svetnik mag. Bojan Arh. Ti so zbrane nagovorili z vzpodbudnimi besedami in uporabnimi nasveti.

Deli objavo:

Novice

Iščite po celotni spletni strani: