NOVICA

Svoboda za Slovenijo
05.12.2022
Lokalne volitve 2022

Lokalne volitve so končane. Dokazali smo, da ne bomo stranka enega mandata, saj smo na svojih prvih lokalnih volitvah dosegli izjemen uspeh. Gibanje Svoboda je dobilo štiri župane, od tega dva v mestnih občinah. Volivke in volivci ste izvolili tudi 15 županov, ki jih je Gibanje Svoboda podprlo v drugem krogu.

Naši izvoljeni župani:

Aleš Bržan, župan Mestne občine Koper

Samo Turel, župan Mestne občine Nova Gorica,

Milan Bogatič, župan Občine Izola,

Alenka Kovač, županja Občine Osilnica.

Pomemben del uspeha na lokalnih volitvah je število izvoljenih svetnikov Gibanja Svoboda v mestnih oziroma občinskih svetih. Našo stranko bo v lokalnih okoljih zastopalo kar 413 svetnic in svetnikov. S svetniškimi listami smo kandidirali v 122 občinah, izvolitev vsaj ene svetnice oziroma svetnika nam je uspela v 117 občinah. Smo najmočnejša parlamentarna stranka v polovici mestnih občin in druga najmočnejša parlamentarna stranka po številu vseh izvoljenih svetnic in svetnikov.

Prav s številom mandatov, ki ste nam jih volivke in volivci namenili, ste nam omogočili, da zgradimo kvaliteno lokalno mrežo, ter pokazali, kakšno politiko želite. Mi še naprej ostajamo zavezani uresničevanju naše vizije demokratične, svobodne in boljše prihodnosti. Za vse.

Deli objavo:

Novice

Iščite po celotni spletni strani: