NOVICA

Svoboda je resni igralec v politiki
17.07.2023
LenartZavbi_Delo

Poslanec Svobode Lenart Žavbi je za časopis Delo spregovoril o odnosih v poslanski skupini, ki s spremembami za boljšo državo nemalokrat dregne v centre moči, a kljub temu ostaja enotna.

»Svoboda je novi resni igralec na slovenskem političnem prizorišču. Ko novi igralec začne drezati v centre, pa ne toliko politične kot ekonomske moči, potem se dogaja to, da so njegovi najvidnejši člani diskreditirani na osebni ravni,« je pojasnil Lenart Žavbi in zagotovil, da poslanska skupina Svoboda kljub vsem pritiskom ostaja neomajno enotna.

V poslanski skupini Svoboda poslanci sami sprejemajo odločitve o tem, kako bodo glasovali, so pa te odločitve podprte z informacijami, ki jim jih predstavijo ministri Svobode in ministri koalicijskih strank: »Moram pohvaliti vodjo poslanske skupine Boruta Sajovica, ki je resnično dober v medčloveških odnosih. Odprte stvari vedno rešimo, se pogovorimo, razrešimo pomisleke in najdemo rešitev, ki je najboljša za ljudi.«

Kadar ni v parlamentu je pogosto aktiven na terenu, kjer ohranja neposreden stik z državljani, ki so ga izvolili. »Ne samo v Ljubljani, ampak v celotni državi. Veliko časa, tudi ob koncih tedna, namenjam za različne dogodke. Zelo sem vesel, da mi je uspelo držati tempo v urniku,« je pojasnil poslanec. Pohvalil je uspeh Svobode, saj uspešno spodbujamo politično participacijo pri svojih članih po Sloveniji: »Za novo stranko nam je uspelo vzpostaviti zelo robusten teren v letu in pol.« 

Prepričan je, da mu njegov status najmlajšega poslanca pri njegovem delu ne predstavlja ovir: »V poslanski skupini Gibanja Svoboda, ne glede na to, kaj se govori, imamo res dobre odnose, izjemno smo povezani med seboj. Če že govorimo o generacijah, imamo v naši poslanski skupini najstarejšega in najmlajšega poslanca«. 

Deli objavo:

Novice

Iščite po celotni spletni strani: