NOVICA

Stop nasilju!
20.06.2023
Fotografije članki 1920x1080

V Gibanju Svoboda ostro obsojamo vsakršno nasilje in sovražni govor. Da se morajo nekatere družbene skupine v naši družbi – tokrat skupnost LGBT+ – še vedno soočati z nestrpnostjo in nasiljem, je nesprejemljivo. Proti vsakršnemu hujskanju, širjenju nestrpnosti in nasilju tako verbalnemu kot fizičnemu se moramo ves čas aktivno boriti.

Gibanje Svoboda se že od svojega nastanka zavzema za strpnost, enakost in sprejemanje. Spoštovali smo odločbo ustavnega sodišča in v skladu z njo spremenili družinski zakonik ter tako naredili velik korak k izenačitvi pravic istospolnih parov. Omenjene vrednote kažemo tudi z našimi dejanji in nastopi naših predstavnikov v javnosti. Ker so zlasti visoki politični predstavniki državljankam in državljanom v zgled, je pomembno, da ves čas komunicirajo spoštljivo in vključujoče. Predsednik vlade in Gibanja Svoboda dr. Robert Golob je z namenom preprečevanja sovražnega govora ustanovil tudi strateški svet, ki se ukvarja z omenjeno tematiko. Prepričani smo, da bo vlada priporočila strateškega sveta karseda hitro implementirala in tako prispevala k zmanjšanju nasilja.

Gibanje Svoboda pa bo še naprej naprej ostalo zavezano svojim temeljnim vrednotam in viziji – ustvarjanju boljše države, ki bo utemeljena na medsebojnem spoštovanju, enakosti, sprejemanju drugačnosti in multikulturnosti.

Deli objavo:

Novice

Iščite po celotni spletni strani: